Amok nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Amok nedir ne demek?
  2. Amok krizi nedir?
  3. Amor hastalığı nedir?
  4. OMG hastalığı nedir?
  5. Spondilopati hastalığı nedir?
  6. Satranç Kitabı konusu nedir?
  7. Alezya hastalığı nedir?
  8. Amok koşucusu roman mı?
  9. Spondiloartropatiler kimlerde görülür?

Amok nedir ne demek?

Amok (gözü kara, hiddetle saldıran ve öldüren) Güneydoğu Asya bölgesinde ve bu bölge kültüründe "cinnet" hâlini ifade etmek için kullanılan bir tanımdır. Kavram, Filipinler'de ise "juramentado" kelimesiyle bilinir. Cinnet hâli, sonuçlarını hesap edemeden şiddet kullanma durumudur.

Amok krizi nedir?

Psikolojide "amok", derin bir depresyon döneminin sonrasında ortaya çıkan şiddet ile sonuçlanan atakların görüldüğü disosiyatif bir ruh hâlidir. "Amok" hâli, erkekler arasında daha yaygın gözlenmekte ve genellikle "bardağı taşıran son damla" niteliğindeki bir olayın ardından patlak verdiği gözlenmektedir.

Amor hastalığı nedir?

AMOK HASTALIĞI NEDİR? Psikolojik bir rahatsızlık olan Amak hastalığı bir çeşit cinnet geçirme hali olarak tanımlanıyor. Ağır depresyon belirtileri gösteren bu rahatsızlık aniden ortaya çıkar. Disosiyatif olarak bilinen bu hastalık ilk olarak 18.yüzyılda ilkel kabilelerde görülmeye başlanmıştır.

OMG hastalığı nedir?

Hastalık yalnızca ekstraoküler adaleler, orbikularis oküli ve levator palpebra superior ile sınırlı ise oküler myastenia gravis (OMG) olarak adlandırılmaktadır. OMG'in tipik ortaya çıkış bulgusu ptozisdir ve ptozis ambliyopiye neden olabilecek düzeyde olabilmektedir.

Spondilopati hastalığı nedir?

Spondiloartrit (SPA) benzer özellikleri taşıyan bir grup iltihabi romatizmal hastalığa verilen isimdir. Bu grup hastalıklarda sıklıkla diz, kalça, bilekler gibi orta ve büyük boy eklemlerde simetrik olmayan ve/veya omurgada iltihabi eklem sorunları ortaya çıkar.

Satranç Kitabı konusu nedir?

Hikâye New York'tan Buenos Aires'e yolculuk yapan bir deniz vapurunda yaşanır. Bir grup yolcu gemideki kurgusal satranç şampiyonu Mirko Czentovic'i partiye davet eder. İlk partiyi beklendiği gibi rahatlıkla şampiyon kazanır. ... Kitaptaki kaydedilmiş oyunları satranç tahtası olmadan kendi kafasında oynamaya başlar.

Alezya hastalığı nedir?

Akalazya, yemek borusunun mide ile birleşmeden önceki bölümde yer alan kaslarının yemek yerken gevşeyememesi sonucunda ortaya çıkan ve yemek borusunun kasılma hareketlerini de bozabilen nadir görülen bir sindirim sistemi hastalığıdır.

Amok koşucusu roman mı?

Amok Koşucusu, Stefan Zweig'ın 1922'de yazdığı bir uzun öyküdür. Öykü adını, Uzakdoğu'da bir tür cinnet hâlini târif etmek için kullanılan "amok" tâbirinden alır. Stefan Zweig'ın en önemli eserleri arasında yer alan eser, ölüm ve intihar kavramlarına odaklanır.

Spondiloartropatiler kimlerde görülür?

Spondiloartropatiler, çocuklukta görülen kronik artritler içinde en sık rastlanan formlardan biridir. Kronik artritli çocukların yaklaşık %30'u bu gruba girer. Spondiloartropatiler esas olarak 10-15 yaşları arasında başlar ve daha çok erkek çocuklarda görülür.