Kaynak kavramı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Kaynak kavramı nedir kısaca?
  2. Kaynak kavramı nedir Muhasebe?
  3. Açık kaynak yazılım kavramı nedir?
  4. İşletmenin kaynakları ne demek?
  5. Açık kaynak yazılımlarının genel özellikleri nelerdir?
  6. Açık kaynaklar nelerdir?

Kaynak kavramı nedir kısaca?

Kaynak kelimesinin farklı anlamları: Kaynak (imalat); metal veya plastik mühendislik malzemelerinin kalıcı olarak birleştirilmesi için uygulanan imalat yöntemi. Kaynak (coğrafya); Coğrafya'da suyun yeryüzüne çıktığı yer (su kaynağı). ... Kaynak (bilgi); Ortaya koyulan bilgilerin dayandırıldığı belge, ansiklopedi vb.

Kaynak kavramı nedir Muhasebe?

2.2. Kaynaklar: Kaynak, işletme ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal ve hizmet üretmek için gerekli olan ve varlıkların sağlandığı yerleri gösteren gruba kaynak denir. Kaynak hesapları kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar ve özkaynaklar olmak üzere üçe ayrılır.

Açık kaynak yazılım kavramı nedir?

Açık kaynaklı yazılım, herkesin inceleyebileceği, değiştirebileceği ve geliştirebileceği kaynak kodlu bir yazılımdır. "Kaynak kod", çoğu bilgisayar kullanıcısının görmediği bir yazılım parçasıdır; bilgisayar programcılarının bir yazılım parçasının çalışma şeklini değiştirmek için kullanabilecekleri koddur.

İşletmenin kaynakları ne demek?

İşletmeler, para, menkul kıymet, araç-gereç, malzeme, hammadde, personel gibi faktörleri sistematik şekilde, bilinçli bir araya getirerek kurulur ve faaliyetlerini sürdürürler. İşletmenin varlıklarının sağlandığı yerlere ise işletmenin kaynakları denir. ...

Açık kaynak yazılımlarının genel özellikleri nelerdir?

Açık kaynak kodlu yazılımların başlıca özellikleri ve avantajları:
  • Lisans maliyetinin olmaması,
  • Şeffaf ve süresiz olması,
  • Güvenli olması,
  • Esnek bir yapı olması,
  • Kalitesinin test edilebilir olması,
  • Geliştirilebilir olması,
  • Güncelliğini koruması,
  • Bir topluluk tarafından desteklenmesi,
Daha fazla öğe...

Açık kaynaklar nelerdir?

Açık kaynak, bir bilgisayar yazılımının makine diline dönüştürülüp kullanımından önceki, programcılar tarafından okunur, anlaşılır, yeni amaçlara uygun değiştirilebilir hâlinin gizli tutulmayıp açık, yani okunabilir hâlde kamuyla paylaşılıyor olmasına verilen isimdir.