Işportacı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Işportacı ne iş yapar?
  2. Işportacı ne demek TDK?
  3. Işporta malı nedir?
  4. Işportacılık cezası nedir?
  5. Işporta yapmak ne demek?
  6. Işporta yasak mi?
  7. Zabıta mala el koyabilir mi?
  8. Işporta hangi dilden?
  9. Seyyar satıcılık cezası ne kadar?
  10. Zabıta nereleri denetler?

Işportacı ne iş yapar?

-Toptancıdan, perakendeciden, halden veya üreticiden aldığı malları tezgah ve taşıma araçları ile cadde ve sokaklarda pazarlayan ve satan kişidir.

Işportacı ne demek TDK?

Işportacı ne demek TDK? İşporta ile mal satan satıcı: “Köyden yeni gelmiş işportacılara benziyor.” -A. Ümit.

Işporta malı nedir?

i. (İtal. sporta “sepet”) Seyyar satıcıların üzerine mallarını koydukları el arabası, sepet veya tezgâh. ѻ İşporta malı: Kalitesiz, âdî, ucuz mal: Bunlar o devrin işporta mallarıydı (Ahmet H.

Işportacılık cezası nedir?

İşportacılık olarak da bilinen seyyar satıcılık belirli izinlere tabi olarak yapılmalıdır. İzinsiz seyyar satıcılık yapmak, idari para cezası ile cezalandırılır. Bu idari para cezası Kabahatler Yasasının 38. Maddesinin 1. Kısmında belirlenen ve bu yıl için karşılığı, 83 TL olan para cezasıdır.

Işporta yapmak ne demek?

beğenilmeyen, basit ve göze hoş görünmeyen şeyler için de karşı tarafı aşağılamak amaçı ile kullanılan kelime... seyyar satıcı olarak'da anılan insanların yaptığı iş.

Işporta yasak mi?

İşportacılık yasal engellerden uzaktır. Sadece yasalarda halk sağlığı ve kamuya açık mekanların fuzuli işgali konularında yasaklayıcı hükümler bulunmaktadır. Bu şekliyle seyyar satıcılık ve işportacılık gelişmekte olan ülkelerde ve ülkemizde önlenemez bir gerçeklik olarak ortaya çıkmaktadır (Baştaymaz, 2009).

Zabıta mala el koyabilir mi?

Yukarıda açılanan hükümler birlikte değerlendirildiğinde, Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 10 ve 11 inci madde hükümleri, 5326 sayılı Kanunun 18 inci maddesine göre, belediye zabıtasının Kanununda açık olarak kabahat olarak tanımlanan yasaklarda müsadere veya diğer anlatımla el koyma yetkisi bulunmaktadır.

Işporta hangi dilden?

İşportacı “sepetçi, sepetle dolaşan satıcı” anlamında. Yunanca sözcük muhtemelen eski bir Akdeniz dilinden alınmıştır.

Seyyar satıcılık cezası ne kadar?

5326 sayılı kabahatler kanunu: MADDE 38. (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından 187 Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Zabıta nereleri denetler?

Zabıtalar, görevlendirildikleri bölgede kamu düzenini sağlamak, huzuru tesis etmek ve halk sağlığını korumak ile görevlidir. Zabıtaların bazıları sabit bazıları ise gezici olarak denetim yapar.