Namazdan sonra tesbih çekerken ne söylenir?

İçindekiler:

  1. Namazdan sonra tesbih çekerken ne söylenir?
  2. Tesbih çekmek için hangi dua okunur?
  3. Tesbih çekerken hangi salavat?
  4. Tesbihattan sonra ne okunur?
  5. Tesbih çekerken ne demeliyiz?

Namazdan sonra tesbih çekerken ne söylenir?

Tesbih çekilirken namazlardan sonra 33 kez subhanallah, 33 kez elhamdülillah ve 33 kez Allahu Ekber denilir.

Tesbih çekmek için hangi dua okunur?

Tesbih duası okumadan önce ise Ayetel Kürsi okunarak sonrasında tesbih çekilip yani 33 Subhanallah zikri 33 Elhamdülillah zikri ve 33 Allahu Ekber zikri söylendikten sonra ise La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okunarak dua edilmektedir.

Tesbih çekerken hangi salavat?

Siz de içinizden “Allahümme salli ala seyyidina Muhammed'in ve ala ali seyyidina Muhammed” diyerek Peygamber Efendimize salavat getiriyorsunuz. Müezzin, -“ Subhanallahi vel hamdulillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber.

Tesbihattan sonra ne okunur?

"Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim." Anlamı: "Allahı bütün noksan sıfatlardan tanzih eder, kemal sıfatlarla muttasıf olduğunu kabul ederim. Bütün hamd ve şükürler Allah'adır.

Tesbih çekerken ne demeliyiz?

TESBİHAT NASIL YAPILIR? Namazlardan sonra otuz üçer kere “Sübhanallah”, “Elhamdülillah”, “Allahu ekber” diyerek Allah'ı anmak da sahih hadislerle tavsiye edilmiştir. Ve huvel aliyyul aziymizul celali subhanellah." 33 defa Subhanallah: Allah noksanlardan uzaktır, kemal sıfatlarla muttasıf (sıfatlanmış) tır.