Seceresiz köpek ne demek?

İçindekiler:

  1. Seceresiz köpek ne demek?
  2. Şecere mi şecere mi?
  3. Köpek şecere belgesi nasıl alınır?
  4. FCI belgesi nedir?

Seceresiz köpek ne demek?

Secere, soy ağacı demektir. Secereli köpek ise annesi babası ve daha ileri geçmişi bilinen ve “kayıtlı” olan köpek demektir. Ülkemizde geçerli secereler sadece FCI ve AKC'ye ait secerelerdir.

Şecere mi şecere mi?

ŞECERE NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, şecere şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "secere, sejere" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'şecere'dir.

Köpek şecere belgesi nasıl alınır?

KöpeğiminFCI üyesi kinoloji kurumundan Soy KütükBelgesi (Şeceresi) yok. Köpeklerini ilk defa kayıt altına almak isteyen köpek sahipleri köpeklerini bulundukları şehirde veya yakın yerdeki kayıt yetkilisine veya ilgili hakeme götürerek inceletmeleri ve kayıt evrakı tanzim ettirerek kayıt ettirebilir.

FCI belgesi nedir?

Peki; nedir bu Şecere (soy kütük belgesi) ? : Bu belge; Tüm Dünyada, Köpeklerle ilgili kurulmuş olan, bazı kurumlar ve ya clublar tarafından, ilgili köpeklerin, kayıt altına alındıklarını ve takiplerinin yapıldığını gösteren, belgedir. ... FCİ 353 (2020 yılı) köpek ırkını tanımaktadır.