Serencam ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Serencam ne demek örnek?
  2. Olsun Deminiz ne demek?
  3. Hayat serencamı ne demek?
  4. Oksimoron nedir sozluk?
  5. Seren erkek ismi mi?
  6. Oksimoron nedir örnekleri?
  7. Az önce anlamında bir sözcük nedir?

Serencam ne demek örnek?

1. Bir iş, bir durum veya olayın iyi veya kötü sonu, âkıbeti: Yahşi görünür sûreti mehveşlerin ammâ / Yahşi nazar ettikte serencâmı yamandır (Fuzûlî'den). Dediler ârifan müessirdir / Bir serencam bin nasîhatten (Muallim Nâci'den).

Olsun Deminiz ne demek?

[isim, eskimiş] Bir işin, bir olayın sonu, akıbet: Olsun deminiz, olmasın gamınız, hayra dönsün serencamınız. Başa gelen bir durum veya olay.

Hayat serencamı ne demek?

Serencame ne? Başa gelen, baştan geçen ibretli hadise.

Oksimoron nedir sozluk?

Oksimoron birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılmasıyla oluşan ifadelere deniliyor. Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebî sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır.

Seren erkek ismi mi?

Seren Türkçe Kökenli bir isimdir. ... Kız bebekleri için Türkçe isim arayanlar için ise Seren ismi son derece ideal olan en güzel seçeneklerden biri olma niteliğine sahiptir.

Oksimoron nedir örnekleri?

Paradoks ise anlamsal bir zıtlıktır, birbirine aykırı iki önermenin birlikte olmasıdır. Paradoksun doğruluk ve yanlışlığının incelenmesi gerekir. Örneğin; ”Kısırlık babadan oğula geçer”ifadesi bir paradoks iken kalıtsal kısırlık ise bir oksimorondur.

Az önce anlamında bir sözcük nedir?

az önce, biraz önce, demin.