Torpil ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Torpil ne için kullanılır?
  2. Torpil hangi dilden?
  3. Kayıran ne demek anlamı?
  4. Kendini Kayirmak ne demek?
  5. Torpil nasıl yapılır tarif?

Torpil ne için kullanılır?

Çocukların hatta yetişkinlerin kendi arasında şaka yapmak, korkutmak, eğlenmek vb. amaçlarla patlattığı torpil, zararsız bileşenlerden meydana gelir. Türkiye'de 40 yıllık bir geçmişe sahip olan bu ürün ilk olarak siyah barut ile üretilir.

Torpil hangi dilden?

Fransızca torpille "1. çarpan balığı, torpedo, 2. su altından fırlatılan bomba, 3. bir projeyi batırmak amacıyla gerçek niyetini belli etmeden müdahale etme" sözcüğünden alıntıdır. torpido maddesine bakınız.

Kayıran ne demek anlamı?

Kayırmanın anlamı nedir? Belli bir birey, küme, düşünce ya da uygulamayı, bir başkasıyla karşılaştırıp aralarında bir seçim yapmak gerektiğinde nesnellikten uzaklaşıp yan tutma.

Kendini Kayirmak ne demek?

Kendini kayırma eğilimi, kişinin bir yandan başarıyı kendisine mâl ederken, diğer yandan başarısızlık için suçu dışsal etmenlere yüklemesidir. Başarılarımızı kendi yeteneklerimiz, çok çalışmamız ya da genel olarak iyi olmamız gibi içsel nedenlere yükleriz. ... Başarısızlık durumunda ise sorumluluğu başkalarına bağlarlar.

Torpil nasıl yapılır tarif?

Hazırladığınız milföy kaplı dondurma külahlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ıstılmış 200 derece fırında üstleri hafifçe pembeleşene dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Kreması için bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı bir tel çırpıcıyla çırpın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin.