ATM nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. ATM nedir ne işe yarar?
  2. Atv araba ne demek?
  3. Pin nin açılımı nedir?
  4. Türkiye'de ilk ATM hangi banka?
  5. Su geçirmezlik 1 ATM ne demek?
  6. Ilk ATM ne zaman faaliyete başlamıştır?

ATM nedir ne işe yarar?

1982 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Ne İşe Yarar? ATM, bankaların elektronik veznesi görevindedir. ... İşlem yapabilmek için banka sırası beklemeye son veren bankamatikler, para çekme, kart borcu ödeme, maaş çekme, para yatırma ya da gönderme gibi basit işlemlerde teknolojinin kolaylığını sunmaktadır.

Atv araba ne demek?

ATV (İngilizce: All Terrain Vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.

Pin nin açılımı nedir?

Kişisel kimlik numarası (PIN) bir güvenlik parolasıdır. ... Orijinal açılımı Personal Identification Number'dır.

Türkiye'de ilk ATM hangi banka?

Zaman içinde, bankamatik cihazlarına kartsız işlem menüleri de dahil edilmiştir. ATM cihazı Türkiye'ye ilk defa 1982 yılında Türkiye İş Bankası tarafından, Bankamatik ismiyle kurulmuştur.

Su geçirmezlik 1 ATM ne demek?

1 ATM deniz seviyesindeki atmosfer basıncının miktarıdır. Bu değer her 10 metrede 1 ATM arttırımı anlamına gelmektedir. Yani 10 ATM basınç, saatlerde 100 metre su derinliğine kadar dayanıklılık anlamına gelmektedir. ... Dalış saatleri için ise ISO 6425 dalış saatleri standardı oluşturulmuştur.

Ilk ATM ne zaman faaliyete başlamıştır?

Daha sonra, İngiliz John Shepherd-Barron tam elektronik bankamatiği icat etmiştir. Tam anlamı ile ATM sayılabilecek ilk cihaz 27 Haziran 1967 tarihinde De La Rue firmasınca Barclays Bank için üretilerek, Londra'nın Enfield kasabasında hizmete sunulmuştur.