Metinde uzam ne demek?

İçindekiler:

  1. Metinde uzam ne demek?
  2. Sanal uzam ne demek?
  3. Fotoğraf espas nedir?
  4. Sanatta boşluk nedir?

Metinde uzam ne demek?

Metinde uzam ne demek? Kurguda uzam, yani edebi anlatıda mekânları ve olayları, ka- rakterleri ve nesneleri başka pek çok unsurla birlikte (hikâye, karak- ter, za man ve ideoloji) kapsayan alan, kurgusal bir evreni oluşturur.

Sanal uzam ne demek?

Bilgisayar bedenin bir uzantısı iken siber uzam, kullanıcılarının adeta zihinlerinin ve kişiliklerinin uzantıları gibidir. Psikanalitik terimlerle bilgisayarlar ve siber uzam, bireyin intrapsişik dünyasının bir uzantısı olan bir çeşit geçiş uzamı (transitional space) haline gelmektedir.

Fotoğraf espas nedir?

Espas konususanatın her disiplininde önemli bir konudur. Boşluk anlamına gelmekte; daha çok uzam, alan, derinlik olarak ifade edilmektedir. Resimde kullanılan objelerin ya da nesnelerin ön, arka ilişkisidir, objelerin, nesnelerin aralarındaki boşluklardır da denebilir.

Sanatta boşluk nedir?

Sanat ontolojisinde boşluk kavramı genellikle madde ve forma bağlı bir unsur olarak ele alınır, bununla birlikte boşluk bu ikisinden ayrı olarak da düşünülebilir. Bu düşünce, bazı sanat eserlerinde daha çok ön plana çıksa da, her sanat eserine uygulanabilir.