Tüpraş ham petrolü nereden alıyor?

İçindekiler:

  1. Tüpraş ham petrolü nereden alıyor?
  2. Tüpraş doğalgaz işliyor mu?
  3. Tüpraş firması kimin?
  4. Tüpraş alım yapacak mı?
  5. Izmir Tüpraş ne zaman açılacak?
  6. Tüpraş temettü 2020 ne zaman?
  7. Tüpraş nedir ne iş yapar?
  8. Tüpraş nasıl satıldı?
  9. Tüpraş özelleştirmesi ne zaman yapıldı?
  10. Tüpraş'ın değeri ne kadar?
  11. Koç Holding değeri ne kadar?
  12. Piyasa defter değeri ne demek?
  13. PD DD oranı ne olmalı?
  14. PD DD neyi ifade eder?
  15. Piyasa değeri defter değeri nasıl hesaplanır?
  16. Piyasa fiyatı nasıl hesaplanır?
  17. Bir hisse senedinin defter değeri nasıl hesaplanır?
  18. F K oranı nasıl yorumlanır?
  19. FK oranı eksi olması ne demek?
  20. Borsada F K oranı nasıl yorumlanır?
  21. F K nedir kaç olmalı?
  22. Hisse senedinde FK ne demek?
  23. Hisse senedi FK oranı nedir?
  24. Tavan yapan hisse ne olur?
  25. Hissede tavan taban ne demek?

Tüpraş ham petrolü nereden alıyor?

Kullandığı ham petrolün neredeyse tamamını ithal eden Türkiye, bunun büyük bölümünü coğrafi yakınlık, ürün kalitesi ve uygun fiyat nedeniyle İran'dan tedarik ediyor. EPDK verilerine göre Türkiye'nin en büyük rafineri işletmecisi Tüpraş yılın ilk dört ayında İran'dan günde 187,196 varil ham petrol ithal etti.

Tüpraş doğalgaz işliyor mu?

İzmir Aliağa'daki TÜPRAŞ ve Petkim'in rafinerileri önümüzdeki yıldan itibaren doğalgaz kullanımına geçecek. 12 Ekim 2004— İzmir'in Aliağa İlçesinde faaliyet gösteren Petrokimya Holding A.Ş (Petkim) ile Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ) Aliağa rafinerisi, önümüzdeki yıldan itibaren doğalgaza geçececek.

Tüpraş firması kimin?

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilen anonim şirket.

Tüpraş alım yapacak mı?

TÜPRAŞ lisans mezunları ve lise – meslek yüksek okulu mezunlarına yönelik farklı pozisyonlarda alımlar yapmaktadır. Buna göre lisans mezunları beyaz yakalı, lise – meslek yüksek okulları mezunları mavi yakalı pozisyonlara başvuru yapabilmektedirler.

Izmir Tüpraş ne zaman açılacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke tarafından açılacak merkez 17 Mart'ta hizmete girecek.

Tüpraş temettü 2020 ne zaman?

Genel kurulda kesinleşen bu karara göre 2019 yılı için temettü dağıtılmayacak. >> 3 Nisan 2020'de Temettüye Sınırlama Getirildi.

Tüpraş nedir ne iş yapar?

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ), 1983'te Türkiye'deki rafinerilerin devlet eliyle tek çatı altında toplanması için kurulan çatı şirkettir. Kocaeli, Kırıkkale, İzmir ve Batman'da rafinerileri bulunmaktadır. Tüpraş benzin, dizel, kerosene(jet yakıtı), bitüm(asfalt), LPG vb. petrol türevlerini üretir.

Tüpraş nasıl satıldı?

1990 yılında T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığına geçen TÜPRAŞ 2001 yılında Petkim Petrokimya Holding'i de bünyesine dâhil etti. Tüpraş 2004 yılında yapılan ihale ile önce Tatneft- Zorlu Grubu'na satıldı. Ancak devirden önce TÜPRAŞ Petrol- İş tarafından açılan dava nedeniyle ihale iptal oldu.

Tüpraş özelleştirmesi ne zaman yapıldı?

4 milyar 140 milyon dolar fiyatın oluştuğu özelleştirme, üçüncü sıraya yerleşti. Uzun yıllar bir Kamu İktisadı Teşekkülü olan Tüpraş, yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satışı için ÖİB tarafından 12 Eylül 2005 tarihinde ihale düzenlendi. İhaleyi, 4 milyar 140 milyon dolar ile Koç-Shell Ortak Girişim Grubu kazandı.

Tüpraş'ın değeri ne kadar?

TÜPRAŞ - Günlük
Piyasa Değeri (USD)2.

Koç Holding değeri ne kadar?

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, haftanın tamamlanmasıyla yaklaşık 1 trilyon 787 milyar lira olarak hesaplandı. Borsanın en değerli şirketi 49 milyar 450 milyon lira ile Koç Holding oldu.

Piyasa defter değeri ne demek?

Defter değeri, şirketin özkaynak toplamının ödenmiş sermeyeye bölünmesi ile bulunur. Piyasa değeri ise şirketin borsada alınıp satıldığı fiyattır. Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı düşük olan şirketler gelen olarak ucuz olarak kabul edilir.

PD DD oranı ne olmalı?

Etkin bir piyasada hisse senedinin defter değeri ile piyasa değerinin birbirine eşit olması gerekir. Bu durumda PD/DD oranının 1 çıkması gerekir. PD/DD oranı 1'den küçük ise hisse senedinin piyasa fiyatının düşük olduğu ve dolayısıyla alınabilir olduğu anlaşılır.

PD DD neyi ifade eder?

Piyasa değeri defter değeri oranı, ya da kısaltılmış gösterimi ile PD/DD oranı bir hisse senedinin piyasa fiyatı ile muhasebe değerini karşılaştırmak için kullanılmaktadır. PD/DD şirket değerlemesinde kullanılan önemli bir orandır.

Piyasa değeri defter değeri nasıl hesaplanır?

Defter değerini hesaplamak için, bir şirketin aktif toplamından, borçların çıkarılması ile bulunan özsermaye toplamının hisse senedi sayısına bölünmesi gerekir. Diğer bir değişle, bir şirketin sahip olduğu bir varlığın muhasebe defterlerinde kayıtlı bulunan değerini ifade eder.

Piyasa fiyatı nasıl hesaplanır?

Yani bir şirketin piyasa değeri o şirkete ait hisse fiyatının toplam hisse sayısıyla çarpılmasıyla bulunur. Örneğin 1 milyon hissesi olan bir şirketin hisse fiyatı 5 TL ise o şirketin piyasa değeri 5 milyon TL olarak hesaplanır.

Bir hisse senedinin defter değeri nasıl hesaplanır?

Hisse defter değeri (HDD) şirketlerin öz sermayelerinin paylara bölünmesi yöntemiyle hesaplanan bir değerdir. Ayrıca bu defter değeri, muhasebe değeri olarak da adlandırılmaktadır. Bir şirketin defter değeri, mali ve finansal tablolarına kaydedilmiş değeridir .

F K oranı nasıl yorumlanır?

Bu oran, hisse senedi fiyatının, hisse başına kar rakamına oranıdır. Hisse başına kar, vergi sonrası net kardan imtiyazlı ve kurucu hisselere, yönetim kurulu ve çalışanlarına ödenen temettü çıkarıldıktan sonra, kalan karın ortalama hisse senedi sayısına bölünmesi ile bulunur.

FK oranı eksi olması ne demek?

Fiyat kazanç oranı, çok basit olarak bir şirketin ne kadar sürede kara geçeceğinin rakamsal olarak ifadesidir. Ayrıca, F/K hiçbir zaman (-) yani negatif bir değer olamaz.Çünkü, zarar eden bir şirketin kara geçmesi rakamsal olarak belirtilemez.

Borsada F K oranı nasıl yorumlanır?

Fiyat Kazanç Oranı F/K Nasıl Yorumlanır? Fiyat Kazanç Oranı F/K şirketin elde edeceği 1 TL kar için yatırımcının ne kadar ödeme yaptığını gösterir. Örneğin F/K oranı 10 olan bir işletmenin yatırımcıları, işletmenin elde edeceği her 1 TL kar için 10 TL ödemeyi kabul etmiştir.

F K nedir kaç olmalı?

F/K oranı bir şirketin hisse senedi fiyatını hisse başına kazancıyla ilişkilendirir. Yüksek F/K oranı hisse senedi fiyatının değerinden yüksek olduğunu veya yatırımcıların gelecekte yüksek büyüme oranları beklediği anlamına gelebilir.

Hisse senedinde FK ne demek?

Fiyat Kazanç yani fk oranı, hisse senedi fiyatının, hisse başına kar rakamına oranıdır. ... Hisse senetlerindeki F/K oranı bize yatırımımızın kendisini amorti edeceği süreyi verir ve bu oran ne kadar düşük olursa hisse için ödenen paranın geri dönüşünün o kadar kısa olduğunu gösterir.

Hisse senedi FK oranı nedir?

F/K oranı şirketin hisse senedi fiyatının, hisse başına kârına bölünmesiyle bulunan bir göstergedir. Bir şirketin hisse başına karı ise şirketin o dönemki kârının ( dağıtılan kâr payları düşüldükten sonra ) hisse senetlerinin toplam adedine bölünmesiyle bulunmaktadır.

Tavan yapan hisse ne olur?

Taban fiyat bildiğiniz gibi, bir hissenin gün içerisinde en fazla düşebileceği fiyattır. En düşük fiyata gelen hissede alıcı az satıcı çok olur. ... Brüt takas uygulanan bir hisseyi aldıysanız ve hisse aldığınız gün taban yapmışsa, hisse satışı için 1 gün beklemek zorundasınız.

Hissede tavan taban ne demek?

Yani borsada işlem gören bir hisse senedi bir işlem gününde en fazla %10 yükselebilir veya en fazla %10 düşebilir. Taban ve taban fiyatları kapanışta değişir. 18.