PDR kac net?

İçindekiler:

  1. PDR kac net?
  2. PDR bölümü kaç yıllık?
  3. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hangi puan türüyle alıyor?
  4. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık eşit ağırlık mı?
  5. PDR atanmak için hangi sınava girmeliyim?

PDR kac net?

3- Ortaöğretim Başarı Puanının, 2021 YKS-EA puanına etkisi 52 olan bir öğrencinin NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ PDR, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazanabilmesi için 323 ham puan alması gerekmektedir. Bu öğrenci, TYT - Temel Yeterlilik sınavında toplam 67 net. 2 net Fen Bilimleri neti yapmalıdır.

PDR bölümü kaç yıllık?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hangi puan türüyle alıyor?

PDR bölümü EA yani eşit ağırlık puan türü ile tercih edilebilen bir bölümdür. Adaylar 2019 YKS'de EA puan türünden yazdığımız iki puan arasında bir puan alırlarsa rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü herhangi bir devlet üniversitesinde kazanırlar demek yanlış olmayacaktır.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık eşit ağırlık mı?

Üniversitelerdeki rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu bölümde okumak isteyen öğrenciler üniversite sınavında Türkçe ve Matematik sorularını cevaplarlar.

PDR atanmak için hangi sınava girmeliyim?

7)Pdr bölümünden MEB'e atanmak için hangi sınavlara girmeliyim ? MEB'e atanmak için Genel kültür+ Genel Yetenek+ Eğitim Bilimleri ve ÖABT (öğretmenlik alan bilgisi testi) testlerine girmeniz gerekmektedir.