Aks ın anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Aks ın anlamı nedir?
  2. Aksin ne demek TDK?
  3. AKS kuralı nedir?
  4. Dingil nerelerde kullanılır?
  5. Arka dingil eğri olursa ne olur?
  6. Aksi bir durum ne demek?

Aks ın anlamı nedir?

Halk arasında dingil adıyla da anılan aks, motorlu araçlarda diferansiyel sisteminden çıkan dönme hareketini tekerleklere ileten çelik mildir. Bir diğer deyişle motorun sağladığı gücü ve torku tekerleğe aktaran parçadır. Bunu yaparken yolcular da dahil olmak üzere aracın tüm yükünü üstlenir.

Aksin ne demek TDK?

Akşın isminin anlamı: 1. Az beyaz, beyazımsı. 2. Kıllarında ve gözlerinde bazen de derisinde doğuştan boya maddesi bulunmadığı için her yanı beyaz olan hayvan veya insan.

AKS kuralı nedir?

Bir daire çizin, sonra bu dairenin ortasından düz bir çizgi çekin. Çizdiğiniz bu çizgi aks çizgisidir çizginin sadece bir tarafına kamera yerleştirilebilir eğer her iki tarafa da kamera yerleştirilir ise o zaman aks atlaması, aks kırılması dediğimiz durum oluşur.

Dingil nerelerde kullanılır?

Aks, etrafında bir tekerleğin hareket ettiği veya döndüğü bir dişli bir çubuktur. Bunun dışında 2 tekerleği birbirine bağlayan mekanizmadır. Tekerlekli her türlü araç, bu tekerleklerin dönmesi için bir çeşit dingil kullanır. Otobüsler, kamyonlar, iş makinaları ve arabaların dingiller vardır.

Arka dingil eğri olursa ne olur?

Dingil eğri ne demek? ... Dingil üzerinde tespit edilen ezik,işlem, vuruk ve eğrilme aracın arka tekerlek açılarını bozabilir. Arka tekerlek açıları bozulan araçlar yol tutuş problemi yaşayabilir. Araca rot ölçümü ve yanal kayama testi yaptırınız.

Aksi bir durum ne demek?

Ters, zıt, karşıt, olumsuz, menfi. Uygun olmayan.