Türkçede yalın ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Türkçede yalın ne anlama gelir?
  2. Yalın sade süssüz anlamı nedir?
  3. Sade yalın ne demek?
  4. Yalın kat ne demek mecaz?
  5. Sığ düşünce ne demek?
  6. Duru beyaz ne demek?
  7. Sade ne demek edebiyat?
  8. Eş güdümlü ne demek?
  9. Sığ düşünce nedir TDK?

Türkçede yalın ne anlama gelir?

Yalın hâl: İsmin, herhangi bir hâl eki almamış hâlidir. ... Yani yalın hâl, hiç ek almayan kelime demek değil; hiç hâl eki almayan kelime demektir. Çoğul eki, iyelik eki ya da tamlama eki gibi çekim eklerini veya yapım eklerinden birini almış sözcükler de yalın durumdadır.

Yalın sade süssüz anlamı nedir?

Gösterişsiz, süssüz, sade "(söz, yazı)".

Sade yalın ne demek?

YALINLIK (SADELİK) Yalın bir cümlede düşünce ve duygular kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir. Yalın bir metnin dil ve ifadesi sade yani süssüzdür.

Yalın kat ne demek mecaz?

Yalınkat kelimesi edebiyatta "tek yönlü olan, derinliği olmayan, yüzeysel" anlamına gelmektedir. Edebi eserlerde mecazi anlamıyla kullanılan bu kelime, yüzeysel ve detaysız anlatım anlamına gelmektedir. Bu anlatım şeklinde soyut, mecaz, söz sanatı gibi anlatım tekniklerine yer verilmez.

Sığ düşünce ne demek?

Mecaz Ayrıntıya inmeyen, yeterli olmayan, yüzeyde kalan: "Sığ düşünce."

Duru beyaz ne demek?

- Arınmış, karışık olmayan (dil, üslup vb.) - Bu, duru beyaz tenli ve kıpkızıl dudaklı bir körpe Rus kızıydı.

Sade ne demek edebiyat?

Sade / Akıcı Bu durum, yazarın romanda günlük hayatta kullanılan dilden fazla ayrılmadığını, olabildiğince açık ve rahat okunabilecek bir şekilde yazdığını ifade eder.

Eş güdümlü ne demek?

Belirli amaçlar için bütünleşen bilişim dizgeleri ya da çalışma takımları arasında, uyumun sağlanması ve ilişkilerin, en yüksek toplam verimi en kolay biçimde sağlayacak bir düzen içerisinde gelişebilmesi için iş ve eylem birliği gütme.

Sığ düşünce nedir TDK?

- Bilgi ve düşünce ve benzeri durumlar karşısında yeterli olmayan, yüzeyde kalan, ... ''Bu gerçekten çok sığ bir düşünce.''