Asalet neye denir?

İçindekiler:

  1. Asalet neye denir?
  2. Kendine asaleten ne demek?
  3. Vecizlik ne demek?
  4. Vekaleten asaleten ne demek?
  5. Veciz bir ifade ne demek?
  6. Vecizlik nedir TDK?

Asalet neye denir?

ASALET ne demek Asillik. Bir görevi yüklenmiş olma, o görevin sahibi olma, vekillik karşıtı. edat Yazıda veya sözde bayağı söz ve deyim bulunmaması durumu.

Kendine asaleten ne demek?

1. Soyluluk, yüksek soydan olma; yazıda ya da sözde bayağı sözcük ve deyim bulunmaması durumu. 2. Karakter yüksekliği, alicenaplık.

Vecizlik ne demek?

Vecizlik, az sözle çok mânâlar ifade etme.

Vekaleten asaleten ne demek?

(ﺍﺻﺎﻟﺔً) zf. (Ar. aṣālet'in tenvinli şekli aṣāleten) Bir görevin, bir işin asıl sâhibi olarak. Karşıtı: VEKÂLETEN: “Vekâleten idâre ettiği müdürlüğe asâleten tâyin edildi.” “Bu mukāveleyi kendi adıma asâleten, oğlum adına vekâleten imzâlayacağım.”

Veciz bir ifade ne demek?

Genellikle tek cümlede oluşan, anlamlı ve etkili sözlere veciz denir. Dilimize Arapçadan geçmiş olan bu kelime, vecazet sözcüğünden türetilmiştir. Vecazet, sözü kısa tutmak manasına gelirken, veciz kısa olmasına karşın manası derin olan söz demektir.

Vecizlik nedir TDK?

Vecizeli söz ne demek? Özdeyiş: Bir düşünceyi en kısa, en özlü biçimde anlatan bir veya birkaç cümleden oluşan bilgece söz. Eş anlamlısı: vecize, veciz söz, özsöz, özlü söz; eski dilde cümle-i hikemiye, kelam-ı kibar.