Tellaliye yetkisi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tellaliye yetkisi ne demek?
  2. Tellaliye anlamı nedir?
  3. Tapu Randevu tellaliye ne demek?
  4. Tellaliye ücreti nasıl hesaplanır?
  5. Belediye tellalı ne demek?
  6. Tapuya randevu nasıl alınır?
  7. Tellaliye yüzde kaç?
  8. E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?
  9. Tellallık harcı kimlerden alınır?

Tellaliye yetkisi ne demek?

Tellaliye sözleşmesi şu şekilde tanımlanıyor: Emlakçının, bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması veya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapmak veya bu işlere ilişkin sözleşmelerin yapılması için gereken ortamı oluşturmak üzere iş sahibi ile yaptığı sözleşmeye gayrimenkul tellaliye ...

Tellaliye anlamı nedir?

Tellaliye, Arapçada 'eskimiş' anlamına gelir. Tellaliye sözleşmesi ise kiralama ve alım satım işlemleri için emlak danışmanlarının mal sahibiyle arasında aracılık yapmak üzere yaptığı sözleşmedir.

Tapu Randevu tellaliye ne demek?

Tapuda tellaliye işlemine başvuran kişiler, bu sözleşme sayesinde gerçek hak sahibinin verdiği yetkiye ve onun imzasına göre yapıldığının tespit edilmesi durumunda, emlak danışmanlarının işi takip edebilmelerine imkân tanımış olur.

Tellaliye ücreti nasıl hesaplanır?

Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2'dir. (5281 Sayılı Kanunun 22'inci maddesiyle değiştirilen ibare Geçerlilik:01.01.2005, Yürürlük:31.12.2004) 100 Yeni Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için nispet yüzde 1'dir. Tellallık Harcı, belediyelerce görevlendirilecek yetkililer tarafından makbuz mukabili tahsil olunur.

Belediye tellalı ne demek?

Tellaliye, kelime anlamı olarak yerel yönetimlerde duyuru işi için alınan ve yönetmeliklerle belirlenmiş vergi olarak tanımlanıyor. "Tellallık"; "Çığırtmalık" olarak da bilinen tellaliye ile ilgili esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda düzenleniyor.

Tapuya randevu nasıl alınır?

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır.

Tellaliye yüzde kaç?

Tellaliye harç oranı! Gerçek veya tüzel kişilerin yapacakları satışları, satış yapmadan önce belediye veya mahallindeki belediye ilgililerine haber vermeleri gerekiyor. Haber verilmediği takdirde bu harç yüzde 50 fazlasıyla tahsil ediliyor.

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerindenRandevu Al” butonuna tıklanır.

Tellallık harcı kimlerden alınır?

Harcın Mükellefi Mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzelkişiler harcın mükelleftirler. Gerçek veya tüzelkişiler yapacakları satışları, satış yapmadan önce belediyeye veya mahallindeki belediye ilgililerine haber vermekle ödevlidirler. Haber verilmediği takdirde harç yüzde 50 fazlasıyla tahsil olunur.