Portör muayenesi neden yapılır?

İçindekiler:

  1. Portör muayenesi neden yapılır?
  2. Portör testi ne için yapılır?
  3. Enfeksiyonda portör nedir?
  4. Öğrenciye sağlık raporu ücretsiz mi?

Portör muayenesi neden yapılır?

Gıda ile ilişkili işlerde çalışanların, gıda yolu ile bulaşabilecek hastalıkları taşıyıp taşımadığını tespit etme amacıyla yapılan laboratuvar tetkiklerine portör muayenesi adı verilir.

Portör testi ne için yapılır?

Gıda ile ilişkili işlerde çalışanların, gıda yolu ile bulaşabilecek hastalıkları taşıyıp taşımadığını tespit etme amacıyla yapılan laboratuvar tetkiklerine Portör Tetkikleri adı verilir. Portör muayenesi veya portör testi, tek bir test olmayıp içinde farklı testleri barındıran bir tetkikler bütünüdür.

Enfeksiyonda portör nedir?

Portör, taşıyıcı, dağıtıcı anlamına gelmektedir. İnsanlarda bulunan bazı virüs ve etmenleri taşıyıcı görevi üstlenerek başkalarına bulaştırmaya, dağıtmaya sebebiyet verir. Portör taşıyıcısı olan insanların sağlığı bulaşan kadar etkilenmezken, bulaştığı kişilerde ciddi sağlık sorunları meydana gelmektedir.

Öğrenciye sağlık raporu ücretsiz mi?

Öğrenci sağlık raporu ücreti Öğrencilerin, öğrencilikle ilgili yurda kayıt ve eğitim için kullanılan rapor talep etmeleri halinde, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında bunlardan ücret talep edilmez. Ancak öğrencinin aldığı her rapor da ücretsiz değildir.