Su çiçeği olup olmadığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Su çiçeği olup olmadığını nasıl anlarız?
  2. Su çiçeği hastalığına ne iyi gelir?
  3. Su çiçeği olan kişi nelere dikkat etmeli?
  4. Su çiçeği nerelerde çıkar?
  5. Kabakulak nedir ve belirtileri nelerdir?
  6. Cüzzam hastalığı neden olur?
  7. Cüzzam etkeni nedir?
  8. Alaca hastalığı ne demek?
  9. Trahom hastalığı ne demek?

Su çiçeği olup olmadığını nasıl anlarız?

İlk 1-2 gün hafif ateş, halsizlik, burun akıntısı gibi bulgular olur. 1-2 gün bu hafif bulguların arkasından döküntü başlar. Döküntüler vezikülerdir, yani içi sıvıyla doludur. Genelde çocukların yüzünde, saçlı derinin içinde, boynunda, karnında, sırtında olur. Döküntü kollarda daha az görülür.

Su çiçeği hastalığına ne iyi gelir?

Özellikle C vitamini bakımından yüksek besinler ile balık, bal, tavuk suyu ve kemik suyu çorbasının su çiçeği hastalığına iyi geldiği de bilinmektedir.

Su çiçeği olan kişi nelere dikkat etmeli?

Herhangi bir ilaç tedavisi gerektirmeden bol bol istirahat, bol su tüketme ve sağlıklı beslenme ile atlatılabilen su çiçeği hastalığı yaklaşık 7 gün sürer. Bu sürenin yaklaşık 3 günü yüksek ateşli bir evredir. Bu evrede doktor tarafından ateş düşürücü ilaçlar verilebilir.

Su çiçeği nerelerde çıkar?

İlk günden ise yüksek ateş gözlemlenir. Bu belirtileri halsizlik ve burun kaşıntısı seyreder. Çiçek hastalığında görülen deri döküntüleri, içi su dolu kabarcıklar şeklindedir. Yüzde, saç derisinde, boyun kısmında, göbek ve en çok da sırt bölgesinde ağırlıklı olur.

Kabakulak nedir ve belirtileri nelerdir?

Belirtiler

  • Yanakların şişmesine neden olan şişmiş tükürük bezleridir. Kulağa yakın olan tükrük bezlerinden biri veya her ikisi (yanakların içinde, çene kemiğinin yanında, kulakların alt kısmında) en çok etkilenen bezlerdir.
  • Çiğneme veya yutma sırasında ağrı
  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Zayıflık ve yorgunluk.
  • İştahsızlık.

Cüzzam hastalığı neden olur?

Cüzzam hastalığı (Hansen hastalığı olarak da bilinir) Mycobacterium leprae adı verilen bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bu bakteriler çok yavaş büyür ve enfeksiyon belirtileri geliştirmesi 20 yıla kadar sürebilir.

Cüzzam etkeni nedir?

Cüzzam, “Mycobacterium leprae” isimli basil tarafından oluşturulan, kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. Lepra basili 1873 yılında Gerhard Armauer Hansen tarafından bulunmuştur.

Alaca hastalığı ne demek?

Vitiligo, kesin sebebi bilinmemekle birlikte deride pigment kaybına bağlı olarak açık renkli alanların oluştuğu bir tür deri hastalığıdır. Halk arasında ala veya alaca hastalığı olarak farklı şekillerde adlandırılabilen bu hastalık, her yaşta görülebilse de büyük oranla 20 yaşından önce belirti vermeye başlar.

Trahom hastalığı ne demek?

Trahom, konjonktivayı, korneayı ve gözkapaklarını saran, genellikle süreğen bir çeşit göz hastalığıdır; gözde kesecikler ve bir kornea yastıkçığının oluşmasına ve tipik nedbe benzeri lezyonlara sebep olur.