Italya'da üniversite okumak için ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Italya'da üniversite okumak için ne yapmalıyız?
  2. Kanada üniversite nasıl okunur?
  3. Italya üniversite ne kadar?
  4. Fransa'da üniversite okumak paralı mı?

Italya'da üniversite okumak için ne yapmalıyız?

İtalya'da üniversite eğitimi almak için öncelikle Türkiye'de YKS'de 180 puan barajını aşmak ya da üniversite 1.sınıf eğitimini başarı ile tamamlamak gerekmektedir. Lisans eğitiminin 3 yıl sürdüğü İtalya'ya yüksek öğretim için son yıllarda giden öğrenci sayısının arttığını İstanbul İtalyan konsolosluğu belirmektedir.

Kanada üniversite nasıl okunur?

Kanada Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Şartları
  1. YGS-LYS gibi sınav şartı yoktur.
  2. College tarzı kurumlar için minimum 70 lise not ortalaması, önde gelen üniversiteler için ise minimum 80 not ortalaması gerekmektedir.
  3. IELTS ya da TOEFL sınavlarından başvurulacak programa göre bir skor elde etmek gerekmektedir.
Daha fazla öğe...

Italya üniversite ne kadar?

İtalya, yüksek bir eğitim seviyesi ve eşsiz bir kültürel ortam sunmaktadır. Mimarlık, Tasarım, Mühendislik, İktisat gibi birçok alanda dünya çapında üne sahiptir. Çoğunluğu devlet üniversitesi olan 90 üniversite ile geniş bir program yelpazesi sunmaktadır.

Fransa'da üniversite okumak paralı mı?

Fransa'da lisans eğitimi veren kamu üniversitelerinde öğrenim ücretleri 200$'dan başlar. Daha maliyetli eğitim sürecine sahip mühendislik, tıp gibi alanlarda ücretlerde artış görülebilir. Ülkedeki eğitim kurumları 1000 yıllık bir geçmişe sahiptir ve dünyanın en eski ve köklü okulları arasında yer alır.