Pasaport yenilemek için nereye başvurulur?

İçindekiler:

  1. Pasaport yenilemek için nereye başvurulur?
  2. Pasaport yenileme için parmak izi nereden alınır?
  3. Pasaport parmak izi alınır mı?
  4. Bant ile parmak izi nasıl alınır?

Pasaport yenilemek için nereye başvurulur?

Pasaport yenileme randevu işlemi Alo 199 çağrı merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden alınabilir. Randevu aldıktan sonra pasaport yenileme evrakları ve pasaport yenileme ücreti hazır edilmeli.

Pasaport yenileme için parmak izi nereden alınır?

Pasaport ve sürücü belgeleri bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'nden veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Pasaport parmak izi alınır mı?

Parmak İzi Alma: 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunun 5.maddesi: “Polis, her çeşit silah ruhsatı, sürücü belgesi, pasaport veya pasaport yerine geçen belge almak için başvuruda bulunan kişilerin parmak izini alır” hükmü uyarınca pasaport müracaatında bulunan 7 yaşından büyüklerin parmak izi alınmakta olup, ...

Bant ile parmak izi nasıl alınır?

Bir parça şeffaf bant kullanın ve bandı dikkatlice parmak izinin üstündeki yüzeye yapıştırın. Bandı yavaşça kaldırın ve bir kâğıt yüzeyine yapıştırın.