Lpg'li araçlarda benzin pompası arızası nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Lpg'li araçlarda benzin pompası arızası nasıl anlaşılır?
  2. Benzin pompası neden bozulur?
  3. Yüksek basınç pompası bozulursa ne olur?
  4. Benzin pompa rolesi ne ise yarar?
  5. Depo şamandırası bozulursa ne olur?
  6. Yüksek basınç pompası nasıl çalışır?

Lpg'li araçlarda benzin pompası arızası nasıl anlaşılır?

Lpgli Araçlarda Benzin Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?
  • Aracın yakıt tüketimi artar, performansı düşer. ...
  • Aracınız sabahları, özellikle soğuk havalarda geç çalışabilir. ...
  • Aracınıza gaz vermenize rağmen, geç reaksiyon alırsınız.
  • Egzostan çiğ yakıt atılır.
BE

Benzin pompası neden bozulur?

"Benzin pompası neden bozulur?" sorusunun birden fazla cevabı olabilir. Fakat, en bilinen arıza nedeni, aracın uzun süre benzinsiz kalmasıdır. Benzinli araçlarda depo seviyesi çeyreğin altına düşmemelidir. Bu seviyenin altına düşen yakıt sebebiyle aracın pompası zamanla arızalanmaya başlayabilir.

Yüksek basınç pompası bozulursa ne olur?

Arıza yapmış bir yakıt pompası, yakıtı istenen düzeyde basınçlandıramaz ve araç yanma işlemini yerine getiremez. Bu da silindir çalışma zamanlarını sekteye uğratır ve aracın kesikli çalışmasına, normalden fazla gürültü çıkarmasına sebep olur.

Benzin pompa rolesi ne ise yarar?

Benzin Rolesinin Görevi nedir ? Araç LPG ile çalışmaya başladığı anda 5 saniye içinde benzin pompa rolesi devreye girerek benzin pompasın boşa çalışmasını durdurur. Araç LPG de çalıştığı sürece her 30 dk bir 15 sn süreliğne devre dışı kalarak benzin enjektörlerinin soğumasına yardımcı olur. ..

Depo şamandırası bozulursa ne olur?

Arızalı bir şamandıra, yakıt göstergesinin aniden pozisyon değiştirmesine ve yanlış okumasına neden olur. Yarım depo benzini birkaç dakika içinde çeyrek depoya düşürebilir veya çeyrek depo yakıt gösterirken birkaç dakika sonra full konumuna geçebilir.

Yüksek basınç pompası nasıl çalışır?

Yüksek Basınç (Hidrolik) Bölgesi Milin ölçüsü, pompanın çıkış debisini ve sıkıştırma oranını belirlemektedir. Bu sıkıştırma oranındaki amaç, sıvıyı emiş çekvalfinden pompaya çekip, çıkış çekvalfinden basınç hattına basmaktır. Bu çekvalfler sıvının pompa içinden direk geçmesini sağlayan yaylı çekvaflerdir.