Göbek deliğinin altı neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Göbek deliğinin altı neden ağrır?
  2. Göbeğin alt kısmı neden ağrır?
  3. Göbek ağrısı neyin belirtisi?
  4. Üst karın ağrısı nedir?

Göbek deliğinin altı neden ağrır?

Üreme sisteminin üzerinde oluşan mikrobik bir hastalık ve yumurtalık enfeksiyonları nedeniyle göbek deliği altında ağrı ortaya çıkabilir. Pelvik ağrılar daha çok 35 yaşın altındaki kadınlarda görülmektedir. Yumurtalık dönmesi ve vajina hastalıkları da göbek deliği altında ağrıya neden olur.

Göbeğin alt kısmı neden ağrır?

Yumurtalık dönmesi ve vajina hastalıkları da göbek deliği altında ağrıya neden olur. Kadınlarda şiddetli adet ağrıları nedeniyle göbek deliği altında da ağrılar oluşabilir. Rahim sarkması ve anne karnında bebek ölümü de bu ağrıların başında gelmektedir.

Göbek ağrısı neyin belirtisi?

Göbek çevresinde ağrı sorunu daha çok enfeksiyonel rahatsızlıklardan kaynaklanır. Gün içinde tüketilen gıdalardan dolayı ağrı sorunu baş gösterebilir. Mide enfeksiyonu nedenleri dolaylı olarak göbek çevresinde ağrıya neden olabilmektedir.

Üst karın ağrısı nedir?

Üst orta bölge Bu bölgenin ağrıları genellikle mide hastalıkları ile ilgilidir. Bunlar mide ekşimesi, gastrit ya da ülser olabilir. Ayrıca ince bağırsağın üst bölümü (onikiparmak bağırsağı), pankreas ve safra kesesi hastalıklarında da bu bölgede sürekli ve şiddetli ağrı oluşabilir.