Sağlık yardımı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Sağlık yardımı nasıl alınır?
  2. Şartlı sağlık yardımı parası ne zaman yatacak?
  3. Şartlı eğitim parası ne kadar?
  4. Şartlı eğitim yardımını kim veriyor?

Sağlık yardımı nasıl alınır?

Şartlı sağlık yardımı parası almaya hak kazanan vatandaşlar e-Devlet üzerinden kontrollerini sağlamalarının ardından PTT şubelerinden parayı alabilir. İlçenize yakın olan herhangi bir PTT şubesinden şartlı sağlık yardım parasını nakit olarak çekebilirsiniz.

Şartlı sağlık yardımı parası ne zaman yatacak?

Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY) hak sahibi ödemeleri ise, yılın tek ayları olan; Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında yapılacaktır. Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24'ü ile 28'i arasında yapılmaktadır.

Şartlı eğitim parası ne kadar?

Şartlı eğitim miktarı ilkokula giden erkekler için aylık 35 TL, kızlar için aylık 40TL 'dir. 2021 şartlı eğitim ödemesi liseye giden erkekler için aylık 50TL ve ortaokula giden kızlara yönelik aylık 60TL olarak belirlenmiştir. Şartlı eğitim yardımı toplu olmak üzere bir ay içinde verilmektedir.

Şartlı eğitim yardımını kim veriyor?

Şartlı Eğitim Yardımı, nüfusun ekonomik güçlükler nedeniyle temel eğitim hizmetlerinden yararlanamayan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan ve 3294 sayılı kanun kapsamında muhtaçlığı Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından onaylanmış hanelere yönelik şartlı bir yardım programıdır.