Hataya yakın iller hangileri?

İçindekiler:

  1. Hataya yakın iller hangileri?
  2. Dört yol nereye bağlı?
  3. Dörtyol hataya ne zaman bağlandı?
  4. Hatay Dörtyol Antakya arası kaç km?
  5. Hatay Dörtyol adını nereden almıştır?
  6. Izmir Hatay Dörtyol arası kaç kilometre?
  7. Ceyhan Dörtyol arası kaç kilometredir?

Hataya yakın iller hangileri?

Batıdan Akdeniz, güney ve doğudan Suriye, kuzeybatıdan Adana, kuzeyden Osmaniye ve kuzeydoğudan Gaziantep ile çevrilidir. Hatay; Antakya, Altınözü, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinden oluşur.

Dört yol nereye bağlı?

Dörtyol
İlçe
Hatay ili siyasi haritası
ÜlkeTürkiye
İlHatay

Dörtyol hataya ne zaman bağlandı?

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; 14 Ocak 1925, 16 Mayıs 1926 ve 15 Şubat 1931 tarihlerinde olmak üzere toplam 3 defa Dörtyol'umuza teşrif etmişlerdir. 1939 yılına kadar Seyhan'a (ADANA) bağlı olan Dörtyol, Hatay'ın anavatana katılmasıyla bu ilimize bağlanmıştır.

Hatay Dörtyol Antakya arası kaç km?

Hatay Antakya Dortyol arası mesafe : 101 kilometre. Hatay Antakya Dortyol arası süre : 1 saat 30 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Hatay Antakya Dortyol arası yol haritasına ulaşabilir, Hatay noktasından Antakya Dortyol ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Hatay Dörtyol adını nereden almıştır?

Bu mahalle Çokmerzimen, Özerli ve Ocaklı köylerinin kavşak noktasında bulunduğundan Dörtyol adını almıştır. ... Suriye'nin Hama sancağında Ümraniye adında bir yerleşimin olması nedeniyle ismi yeniden Dörtyol olmuştur.

Izmir Hatay Dörtyol arası kaç kilometre?

Hatay, Dörtyol İzmir, Merkez arası mesafe, Hatay, Dörtyol İzmir, Merkez yol haritası, Hatay, Dörtyol İzmir, Merkez kaç saat kaç km. Hatay, Dörtyol İzmir, Merkez arası mesafe : 994 kilometre.

Ceyhan Dörtyol arası kaç kilometredir?

Ceyhan Dörtyol Hatay arası mesafe : 58 kilometre. Ceyhan Dörtyol Hatay arası süre : 44 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Ceyhan Dörtyol Hatay arası yol haritasına ulaşabilir, Ceyhan noktasından Dörtyol Hatay ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.