Erkeklerin gusul abdesti nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Erkeklerin gusul abdesti nasıl alınır?
  2. Gusül abdesti almadan önce abdest alınır mı?
  3. Banyoda ilk önce hangi abdest alınır?
  4. Cenabet iken ilk önce hangi abdest alınır?
  5. Banyodayken namaz abdesti alınır mı?
  6. Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?
  7. Mutfak lavabosunda abdest alınır mı?
  8. Her namaz için ayrı abdest almak gerekir mi?
  9. Abdest alıp namaz kılmamak günah mı?
  10. Sıkışık iken namaz kılınır mı?
  11. Çok gülmek abdesti bozar mı?
  12. Göz zinası abdesti bozar mı?
  13. Eşiyle sevişmek abdesti bozar mı?

Erkeklerin gusul abdesti nasıl alınır?

Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Gusül abdesti almadan önce abdest alınır mı?

İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar. GUSÜL ABDESTİNDEN SONRA ABDEST ALMAK GEREKİR ? Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).

Banyoda ilk önce hangi abdest alınır?

Gusletmek isteyen bir kimse, banyoya girmeden "Eûzü- Besmele" çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen bir kişi önce besmele çeker ve sol ayağı ile gusül yerine girer. "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder.

Cenabet iken ilk önce hangi abdest alınır?

Gusul Abdestinin Alınışı: * Öncelikle vücutta yıkanması gereken yer (edep yeri) yıkanır. * Eûzü Besmele çekilir ve gusül abdestine niyet edilir. * Gusül abdestine niyet ettikten sonra normal bir namaz abdesti alınır.

Banyodayken namaz abdesti alınır mı?

(İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtar, I, 133). Ancak günümüzde temizlik amacıyla tanzim edilen mekânlarda genellikle banyo, lavabo ve klozetler birlikte yer almaktadır. Bu durumdaki banyolarda, necaset bulunmadığı için abdest almak veya banyo yapmakta sakınca yoktur.

Banyo yaptıktan sonra abdest almadan namaz kılınır mı?

Abdestte bazı organlar yıkanıyor. Gusülde ise bedenin tümü yıkanıyor. Öyle ise bu yıkanma ile namaz da kılınabilir. Bununla beraber, gusül yapılırken namaz abdesti gibi ayrıca bir abdest almak da sünnettendir.

Mutfak lavabosunda abdest alınır mı?

Mutfak lavabosunda abdest almak caiz midir sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bunun mekruh olduğunu, bunun insani olarak doğru olmadığını söyledi. Hatipoğlu'nun insanların ellerinin yıkadığı yerlerde, abdest alan bir kişinin ayaklarını yıkaması doğru değil, abdest alıyorum demek hakkaniyet sağlamaz.

Her namaz için ayrı abdest almak gerekir mi?

CEVAP: Evet Kur'ân âyetinden sizin anladığınız gibi her namaza kalkıldığında abdest alınması anlamı çıkar. Ancak peygamberimizin tevatüren bize aktarılan uygulaması, abdest bozulmadıkça her namaz için abdest almanın gerekli olmadığını, ancak abdesti olmayanın abdest alması gerektiğini ifade eder.

Abdest alıp namaz kılmamak günah mı?

Kasten abdest alınmadan namaz kılındıysa... Eğer unutularak abdestsiz namaz kılındıysa bunun bir sevabı olmadığı gibi bir günahı da yoktur. O kişinin namazı kaza ederek kılması gerekir.

Sıkışık iken namaz kılınır mı?

Sıkışık abdestle namaz kılmanın mekruh olduğunu söyleyen Peygamberimiz (SAV)'in sahih hadis-i şerifi ise şu şekilde: ... Tuvalet gereksinimi de namazda dikkati dağıtıp huşuyu engelleyeceği için o halde ısrarla namaza durmaya çalışmak mekruhtur.

Çok gülmek abdesti bozar mı?

Şafiîlere göre kahkaha namazı bozsa da abdesti bozmaz. Çünkü namazın dışındayken kahkaha abdesti bozmadığına göre namazdayken de bozmaz (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, I, 64, 108). 2- Namaz kılan kimsenin kendisinin duyabileceği kadar gülmesiyle yalnızca namaz bozulur.

Göz zinası abdesti bozar mı?

Öncelikle şunu belirtelim ki,gözlerle harama bakmak ,şehvetle açık saçık kadınlara bakmak veya bu tarz filmler izlemek gözün zinası olup,gerçek zinanın öncüsü olduğundan haram kılınmıştır. ... Fakat açık seçik şeylere şehvetle bakmaktan dolayı meni (boşalmayla gelen sıvı) gelmesi durumunda gusül abdesti almak gerekir.

Eşiyle sevişmek abdesti bozar mı?

İmâm Şâfiî'ye göre abdestin bozulmasına neden olan bu hususlar kadınlar için de geçerlidir. Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.