Türkiye futbol Federasyonu kime bağlı?

İçindekiler:

  1. Türkiye futbol Federasyonu kime bağlı?
  2. Türkiye'nin en eski futbol takımı hangisi?
  3. Türkiye futbol Federasyonu ne zaman kuruldu?
  4. Türkiye Futbol Federasyonu özel mi?
  5. TFF Statüsü kim hazırlar?
  6. Futbol Federasyonu özerk mi?
  7. Ilk derece hukuk kurallarının görevleri yetkileri hakları ve üyelerinin sahip olmaları gereken nitelikler ile her bir kurulun usul kuralları hangi kurallarla belirlenir?
  8. TFF kurulları nelerdir?

Türkiye futbol Federasyonu kime bağlı?

Türkiye Futbol Federasyonu
Üyelik tarihi
Bölgesel üyelikUEFA
Üyelik tarihi1962
BaşkanNihat Özdemir
Resmî internet sitesi
6 satır daha

Türkiye'nin en eski futbol takımı hangisi?

Galatasaray Spor Kulübü Türkiye'nin en eski ve hala faaliyetine devam eden futbol kulübüyse 1905 yılında Ali Sami Yen başkanlığında kuruldu. Ali Sami Yen, o zamanki adıyla Mektebi Sultani olan Galatasaray lisesindeki arkadaşlarıyla beraber çoğunluğu Türklerden oluşan bu takımı kurdu.

Türkiye futbol Federasyonu ne zaman kuruldu?

, Şehzadebaşı, Türkiye Türkiye Futbol Federasyonu/Kuruluş tarihi

Türkiye Futbol Federasyonu özel mi?

Kanunun 1. maddesiyle, futbol faaliyetlerini millî ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu kurulur.

TFF Statüsü kim hazırlar?

1. Futbolcuların statüsü ve transferlerine ilişkin hükümler, FIFA'nın Oyuncu Statüsü ve Transferlerine ilişkin talimatlarına uygun olarak TFF Yönetim Kurulu tarafından düzenlenir. 2. Futbolcular, TFF Yönetim Kurulu'nun onayladığı ilgili talimatlara uygun olarak tescil edilir.

Futbol Federasyonu özerk mi?

1992 yılında Türkiye Futbol Federasyonu özerkliğe kavuşur. ... 17.6.1992 tarihinde 3813 sayılı Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu özerk hale getirilir.

Ilk derece hukuk kurallarının görevleri yetkileri hakları ve üyelerinin sahip olmaları gereken nitelikler ile her bir kurulun usul kuralları hangi kurallarla belirlenir?

(4) İlk derece hukuk kurullarının görevleri, yetkileri, hakları ve üyelerinin sahip olmaları gereken nitelikler ile her bir kurulun usul kuralları TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda düzenlenir. (5) İlk derece hukuk kurullarının üyeleri TFF Statüsünde öngörülen şekilde belirlenir.

TFF kurulları nelerdir?

MADDE 5 – (1) TFF'nin ilk derece hukuk kurulları özellikle aşağıdaki kurullardan oluşur: a) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu. b) Disiplin kurulları. c) Kulüp Lisans Kurulu. ç) Etik Kurulu.