Asist firması kimin?

İçindekiler:

  1. Asist firması kimin?
  2. Asist Genel müdür?
  3. AssisTT hangi illerde var?
  4. Banu Hızlı kimdir?
  5. MHRS nasıl çalışabilirim?
  6. Kırıkkale Assistt nerede?
  7. AssisTT kariyer ne demek?
  8. Çağrı merkezi nasil olunur?
  9. Ogan Atasagun kimdir?
  10. CMC iş ortaklığı kimin?

Asist firması kimin?

Kasım 2007'de yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olarak kurulan AssisTT geleneksel çağrı merkezi işlevlerinin ötesine geçerek; satış-pazarlama, yüz yüze hizmet, sosyal medya yönetimi ve gelir yönetimi gibi birçok alanda müşterilerine çözüm sunan bir iletişim merkezidir.

Asist Genel müdür?

Genel Müdür Haktan Saran, 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA yüksek lisans programını tamamlamıştır.

AssisTT hangi illerde var?

AssisTT, MHRS projesine Rize, Adıyaman, Bitlis, Bingöl, Erzurum ve Ankara lokasyonlarında katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Banu Hızlı kimdir?

Banu Hızlı – CEO / İcra Kurulu Üyesi Banu Hızlı, kariyer hayatına 1996 yılında kurumsal bankacılık alanında başladı. Sonrasında çeşitli bankalarda şube yönetimi, bölge yönetimi, segment yönetimi, proje yönetimi ve kanal yönetimi rolleri içeren üst düzey pozisyonlarda bulundu.

MHRS nasıl çalışabilirim?

Hastane randevusu alabilmek için Alo 182'yi aramak mümkün. İsteyen vatandaşlar da MHRS'ye giriş yaparak, online olarak randevularını alabiliyor. Başvuruda bulunmak isteyen adayların en az 18 yaşında olması grekiyor. Konuyla ilgili tecrübenin ya da sertifikanın olması, tercih bakımından önemli olmaktadır.

Kırıkkale Assistt nerede?

Assistt Kırıkkale, paylaşımlı ofis, Fabrikalar Mah., Fevzi Çakmak Cad., No:5, Kırıkkale Merkez, Kırıkkale, Türkiye - Yandex Haritalar.

AssisTT kariyer ne demek?

Kasım 2007'de yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olarak kurulan AssisTT, geleneksel çağrı merkezi işlevlerinin ötesine geçerek; satış-pazarlama, yüz yüze hizmet, sosyal medya yönetimi ve gelir yönetimi gibi birçok alanda müşterilerine çözüm sunan bir iletişim merkezidir.

Çağrı merkezi nasil olunur?

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
  1. Lise mezunu olmak,
  2. Üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İletişim, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olmak,
  3. Tercihen özel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olmak.

Ogan Atasagun kimdir?

2018 yılından bu yana CMC Türkiye'de Satış ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Ogan Atasagun, Ocak 2021 itibarıyla CMC Türkiye'nin Satış, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

CMC iş ortaklığı kimin?

Cem Çolak, CS Group bünyesinde yer alan İstanbul merkezli çok sayıda şirketin uzun yıllardır yönetiminde yer alan bir isim. Enerji, bilişim, inşaat sektörlerinden faaliyet gösteren CS Group'un yanı sıra Çolak 2015 yılında 100 bin lira sermaye ile CMC Holding adlı bir şirket kuruyor.