Psikoloji okumak mı PDR okumak mı?

İçindekiler:

  1. Psikoloji okumak mı PDR okumak mı?
  2. Psikolojik Danışman ve Psikolog arasındaki fark nedir?
  3. Danışman kime denir?
  4. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığı ayıran nedir?
  5. Rehberlik nedir ne değildir?
  6. Psikolojik Danışma ve Rehberlik teknikleri nelerdir?

Psikoloji okumak mı PDR okumak mı?

Buna göre Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR), Psikolojinin bir uygulama alanıdır. ... Ancak Psikoloji lisans programlarında daha fazla kuramsal/teorik ders vardır. PDR bölümünde okuyan öğrenciler ise, daha fazla bireysel danışma, grupla danışma, kariyer danışmanlığı gibi uygulama dersleri alırlar.

Psikolojik Danışman ve Psikolog arasındaki fark nedir?

PDR Eğitim Ve Pozitif Psikoloji Ağırlıklıdır; İnsanın Olumlu Yönlerine Odaklanır. Psikoloji İse Daha Çok Patolojik, Nevrotik ve Problemli Bireylerle İlgilenir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümleri ise her ne kadar bazı otoritelerce doğru ve yerinde görülmese de eğitim fakültelerinde eğitim verir.

Danışman kime denir?

Danışman Kime Denir? Danışman kavramı oldukça geniş ve kapsayıcıdır. Belirli bir alanda uzman olan ve o konuda en faydalı ve karlı çözümleri sunan kişiler danışman olarak adlandırılır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığı ayıran nedir?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Arasındaki Farklar Psikolojik danışmanlık rehberliğin özünü oluşturmaktadır. Rehberlik tamamen bilgi verme işi iken, psikolojik danışmanlık psikolojik etkileşim işidir. Rehberlikte gündem bellidir. Psikolojik danışmanlıkta gündem danışan ya da danışmacıyla belirlenir.

Rehberlik nedir ne değildir?

Rehberlik yol gösterme işi değildir. Yani bireye herhangi bir konuda tavsiye verilemez. Bunun yerine seçenekler sunulur. Birey bunlar içinden kendisine en uygun olanını seçer. ... Rehberlik, onun yerine karar vermek ya da “senin yerinde olsam şu mesleği seçerdim” gibi tavsiyelerde bulunmak değildir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik teknikleri nelerdir?

Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri

  • Yapılama.
  • Yakından ilgilenme.
  • Konuşmaya açık davet.
  • Asgari düzeyde teşvik.
  • Duyguların yansıtılması
  • İçeriğin yansıtılması
  • Kişiselleştirme.
  • Özetleme.