Kart Gosterme nedir?

İçindekiler:

  1. Kart Gosterme nedir?
  2. Sinektik düşünme ne demek?
  3. Sinektik analoji nedir?
  4. Öğrenme aktiviteleri nelerdir?

Kart Gosterme nedir?

Öğrenilenleri gözden geçirme, değerlendirme yapma, karar verme gibi kazanımlara imkan vermek için renkli kartlara katılıyorum, katılmıyorum, kararsızım şeklinde anlamlar yükleyerek ileri sürülen bir bilgiyle ilgili ne düşünülüyorsa o düşünceye uygun kartı sıranın üzerine koyarak gerekçelerin açıklanması şeklinde ...

Sinektik düşünme ne demek?

Sinektik (synectics) tekniği birbirleriyle ilişkisi olmayan iki farklı unsur arasında ilişki kurma yoludur. Özellikle bazı kavramlarla ilk kez karşılaşıldığında onları anlamlandırmayı kolaylaştırmak için kullanılması uygun bir tekniktir.

Sinektik analoji nedir?

Sinektik (Analoji/benzetme) yöntemi birbirinden farklı ve alakasız olan varlık ya da nesneleri sistemli bir şekilde bir araya getirme işidir ve yaratıcı kişilerin ortaya koydukları ürünlerde çevrelerinden ya da doğadan esinlenmelerine yöneliktir.

Öğrenme aktiviteleri nelerdir?

Nedir? Öğrenme Etkinlikleri bir dizi konuda gerçekleştirilen kısa ve yoğun çevrimiçi etkinliklerdir. Konular, özellikle pedagojik alanlarla ilgilidir ve öğretmenler arasında gerçekleştirilen aktif çalışmaları ve fikir tartışmalarını içerir.