Güzellik merkezi açmak için ustalık belgesi nasıl alinir?

İçindekiler:

  1. Güzellik merkezi açmak için ustalık belgesi nasıl alinir?
  2. Dermatolog güzellik merkezi açabilir mi?
  3. Kimler Lazer Epilasyon Merkezi açabilir?
  4. Lazer epilasyon işi karlı mı?
  5. Kosgeb güzellik merkezine destek veriyor mu?
  6. Esnafa hibe destek var mi?

Güzellik merkezi açmak için ustalık belgesi nasıl alinir?

Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Dermatolog güzellik merkezi açabilir mi?

bu yönetmelikle Güzellik Merkezlerinde çalışabilecek hekimler; Dermatoloji Uzmanları, Plastik Cerrahi Uzmanları ve Sertifikalı Hekimler olarak tanımlanmış, bu hekimler dışında güzellik merkezlerinde hekim çalışamayacağı hükme bağlanmıştır.

Kimler Lazer Epilasyon Merkezi açabilir?

Lazer epilasyon, dermatologların alanı içindeki bir konudur ve uygulamayı yapan merkezlerden yalnızca doktor kontrolünde bulunanlar ruhsatlandırılır. Eğer doktor değilseniz ve merkezinizi yalnızca işletmek istiyorsanız öncelikle merkezin yöneticisi olarak bir doktorla anlaşmış olmanız gerekmektedir.

Lazer epilasyon işi karlı mı?

Lazer epilasyon sektöründe kar marjı oldukça yüksektir. Kaliteli ve profesyonel hizmet veren işletme büyük ölçüde kazanır. Sağladığı hizmet sayesinde müşteriler fiyatı ikinci plana atar. Ayrıca yapacağınız kampanyalar ile birlikte müşterileri daha cazip hale getirebilirsiniz.

Kosgeb güzellik merkezine destek veriyor mu?

KOSGEB Bay yada bayan kuaför veya güzellik salonu açacak olan yeni girişimcileri desteklemektedir. Destek vermiş olduğunu da sektöre yatırım yapacak olan girişimcilere NACE kodları ile duyurmuştur.

Esnafa hibe destek var mi?

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği veriliyor.