Folik asit nereden alabilirim?

İçindekiler:

  1. Folik asit nereden alabilirim?
  2. Folik asit nedir faydaları nelerdir?
  3. Folik asitin zararları nelerdir?
  4. Kan tahlilinde folik asit nedir?

Folik asit nereden alabilirim?

Folik Asit En Çok Hangi Yiyeceklerde Vardır?
  • Koyu yeşil yapraklı sebzeler; Ispanak, marul, kuşkonmaz, brokoli, lahana, brüksel lahanası, bamya, pancar, karnabahar, avokado, domates suyu, mesela; 2 kase ıspanak yaklaşık olarak 218 mcg folik asit içerir. ...
  • Turunçgiller; ...
  • Bakliyatlar; ...
  • Karaciğer, balık, yumurta; ...
  • Kuruyemişler;

Folik asit nedir faydaları nelerdir?

Folik asit, vücuda oksijen sağlayan sağlıklı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Folik asit eksikliği ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve soluk bir ten rengi meydana gelebilir. Folik asit, DNA ve diğer genetik materyallerin sentezlemesi, onarımı ve hücrelerin bölünmesi için de oldukça önemlidir.

Folik asitin zararları nelerdir?

Folik asit, her vitaminde olduğu gibi fazla tüketilmesi sebebiyle bazı yan etkilere yol açar. Yüksek dozda folik asit, mide rahatsızlıkları, karın krampı, ishal, bulantı, uyku bozukluğu ve sinirlilik hali gibi yan etkileri gözlenebilmektedir.

Kan tahlilinde folik asit nedir?

Bu nedenle de folik asit test önemli olarak bilinen bir tahlil türü olarak bilinir. DNA sentezine yardımcı olan folik asit damarlarda sertleşme riskini de ortadan kaldırır. Bu sayede her zaman önemli bir kan değeri testinde referans aralığında olması gerekir. Fazlalığı da farklı belirtiler göstererek kendini belirler.