Ihtarname noterden olmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. Ihtarname noterden olmak zorunda mı?
  2. Noterden ihtar ne demek?
  3. Ihtar eden keşideci ne demek?
  4. Tebliğ şerhi ne demek?
  5. Muhataba tebliğ şerhini havi ne demek?

Ihtarname noterden olmak zorunda mı?

İhtarname noter aracılığıyla çekilmek zorunda değildir.Lakin bunun önemi oldukça fazladır. Hakların zayi olmaması için noter tarafından çekilen ihtarname daha güvenilir ve kesindir. Ptt kanalıyla , APS veya iadeli taahhütlü olarak da çekilir.

Noterden ihtar ne demek?

İhtarname, bir kişinin hukuksal boyutu olan her türlü durum için, muhatabı olduğu karşı tarafa sözleşme, kanunlar, gelenek ve görenek ile doğan hak ve taleplerinin yazılı olarak sunulmasına denir. Kişinin hak ve talepleri ile ilgili karşı tarafa haber verilmesi olarak da nitelendirilir.

Ihtar eden keşideci ne demek?

1. Keşideci: Kelime anlamı olarak çek düzenleyen kişi olan keşideci, bankalara çek defteri başvurusunda bulunan ve gerekli şartları sağladıktan sonra çek defteri elde eden bireyler veya tüzel kişidir.

Tebliğ şerhi ne demek?

Tebliğ şerhini, noterin imza ve mühürünü ve tarihi (Yazı ve rakam ile), Kapsar. İhtarname ve ihbarnameler ilgili tarafından yazılıp tebliğ için notere getirebileceği gibi, notere de yazdırılabilir.

Muhataba tebliğ şerhini havi ne demek?

Uygulamada tebliğ şerhini havi ihtarname adı verilen evrakta, ihtarnamenin muhatabına tebliğ edilip edilmediğini, muhatabın eline ulaşmışsa ne zaman ve tem tarafından ne şekilde alındığı bilgisi bulunmaktadır.