Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?

İçindekiler:

  1. Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?
  2. Anjio sonrası ağrı olur mu?
  3. Anjiyo komplikasyonları nelerdir?
  4. Koldan stent takılır mı?
  5. Bilekten anjiyo kimlere yapılır?
  6. Koldan anjio ne kadar sürer?
  7. Hangi durumlarda stent takılır?
  8. Böbrek stenti nasıl çekilir?
  9. Tıkanan damarlar açılır mı?

Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?

Kardiyolog; kalp yetmezliği, kalp krizi, ritim bozuklukları ve tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları ilaç ile tedavi eder, ilacın yetersiz kaldığı durumlarda veya kalp krizi gibi hastalıkların tanı ve tedavisinde anjiyo gibi girişimsel işlemleri yapar.

Anjio sonrası ağrı olur mu?

Anjiyo sonrası toplardamar semptomları sebebiyle görülebilecek olan ağrı ve uyuşmalar özellikle bacakta olmakla birlikte tüm vücutta görülebilir. Bu semptomların görülmesi çok ciddi olmadığı sürece oldukça normaldir.

Anjiyo komplikasyonları nelerdir?

Anjiyo riskleri ve komplikasyonları

  • Kontrast maddeye karşı allerji.
  • Kasık veya el bileği bölgesindeki kateter giriş yerinde ağrı, şişlik, morarma.
  • Kateter giriş bölgesinde enfeksiyon.
  • Kontrast maddeye bağlı böbrek yetmezliği.
  • Kalp ritim bozuklukları
  • Geçici kalp pili gereksinimi.
  • İnme, Kalp krizi.
  • Damar hasarına bağlı kanama.

Koldan stent takılır mı?

Stent nasıl uygulanır? Kasıktan veya koldan girilerek kalbin içindeki damara yerleştirilir. İşlem sırasında hastanın narkoz almasına, genellikle gerek yoktur.

Bilekten anjiyo kimlere yapılır?

El bileğinden anjiyo nasıl uygulanır? El bileğinden anjiyoda, anjiyo yapılacak kişinin cilt altı uyuşturulmakta ve işlem lokal anestezi altında yapılmaktadır. Kesi çok küçük olduğu için hasta ağrı hissetmez. İşlem üç mm'lik çok küçük bir kesiden yapılır ve üç veya dört toplu iğnenin başı kadar büyüklükte bir iz olur.

Koldan anjio ne kadar sürer?

Anjiyo işlemi lokal anestezi ile yapılır, anjiyo sırasında hasta uyanıktır ve ağrı duymaz. İşlem yaklaşık 15 dakika sürer. Anjiyo tekniğine göre, işlem sonrasında hastanın 2 saat ile 6 saat arasında hastanede kalması gerekir ,yapılan kontroller sonrası hasta taburcu edilir.

Hangi durumlarda stent takılır?

Stent işlemi neden yapılır? Kalp (koroner), beyin (serebral), böbrek (renal) anjiyografi gibi işlemlerin sonucunda damarlarda darlık veya tıkanıklık tespit edilirse bu durumu düzeltmek için uygun hastalarda öncelikle balon dilatasyon ile darlık olan alan açılır.

Böbrek stenti nasıl çekilir?

DJ stentler genellikle endoskopik yöntemle çıkarılır. İdrar kanalından girilen kameralı aletlerle stent tutulup çekilir. Idrar kanalı çok kısa olduğu için kadınlarda bu işlem için anestezi gerekmezken, erkeklerde ve çocuklarda bu işlemin anestezi altında yapılması uygundur.

Tıkanan damarlar açılır mı?

Damar tıkanıklığı ameliyatla açılabilir. Damar tıkanıklığı ileri seviyedeyse anjiyoplasti ve bypass ameliyatı yapılır. Anjiyoplasti'de tıkalı damarlar mekanik olarak balon ile genişletilir ve açılır.