Acıbadem nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Acıbadem nasıl muhafaza edilir?
  2. Acıbadem Kurabiyesinde un var mı?
  3. Acı badem ne ise yarar?
  4. Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılıyor?

Acıbadem nasıl muhafaza edilir?

İki farklı şekilde bademler muhafaza edilir. Bademi hem kavurarak hem de iyi biçimde muhafaza edebilirsiniz. Kavurma yapılmasının temel sebebi bayatlama süresi daha uzun sürer. Çiğ badem selin karanlık ve nem bulunmayan bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Acıbadem Kurabiyesinde un var mı?

Acı Badem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 200gramkavrulmamış badem (ya da badem unu) 140gramyumurta akı (yaklaşık 4 adet yumurta akı) 325gramtoz şeker.

Acı badem ne ise yarar?

Acı bademin faydaları öksürüğe iyi gelmesi, cilt temizleyici olarak kullanılması, böbrek taşı düşürmede yardımcı olması, diyabet hastalığında aynı zamanda saça ve cilde nemlilik vermesi bakımından oldukça faydalıdır. Acı badem günümüzde kozmetik alanlarda da oldukça kullanılmakta olduğunu öğrendik.

Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılıyor?

Acı badem kurabiyesi hazırlamak için; kavrulmamış bademleri bir mutfak robotunda çekerek toz haline getirin. Yumurta akını bir tencerede çatal yardımıyla çırptıktan sonra toz badem ve toz şekeri katın. Acı badem kurabiyesi hamurunu oluşturacak karışımı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.