Zafer Havalimanı ne zaman açılacak?

İçindekiler:

  1. Zafer Havalimanı ne zaman açılacak?
  2. Zafer Havalimanı kim yaptı?
  3. Zafer havalimanı kaça mal oldu?
  4. Afyon'da havalimanı var mi?
  5. Zafer Havalimanı yolcu garantisi ne kadar?

Zafer Havalimanı ne zaman açılacak?

tarafından 18 ayda tamamlanmıştır. tarihinde inşaatına başlanan havalimanı, tarihinde hizmete açılmıştır. 155 milyon TL'ye mal olan havalimanı 2044 senesine kadar IC İÇTAŞ İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecektir.

Zafer Havalimanı kim yaptı?

Yap işlet devret modeliyle yapılan ve garanti edilen yolcu sayısının yüzde 1'ine bile ulaşamayarak dünyada adından söz ettiren Zafer Havalimanı'nın müteahhidi ve işletmecisi İC İçtaş, satış için teklifleri beklediklerini açıkladı.

Zafer havalimanı kaça mal oldu?

Keleş, “Yatırım maliyetimizi ödeyen ve borcu üstlenen kim olursa ona havalimanını devretmeye hazırız” dedi. Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle 2012 yılında yapımı tamamlanarak hizmete giren Zafer Havalimanı yaklaşık 50 milyon euro'ya mal olmuştu.

Afyon'da havalimanı var mi?

Afyonkarahisar'da büyük bir askeri havalimanı bulunmaktadır ancak sivil hava ulaşımı Zafer Havalimanı'ndan yapılmaktadır. Afyon il merkezine 60 km uzaklıktaki bu havalimanı için şehir merkezinden otobüs seferleri yapılmaktadır.

Zafer Havalimanı yolcu garantisi ne kadar?

“Uçmayan yolcular için bugüne kadar yaklaşık 46 milyon Euro garanti ödemesi yapıldı. 50 milyon Euro'ya mal edilen Zafer Havalimanı, bu yıl sonunda yatırımının karşılığını fazlasıyla alacak.