Tekirdağ Büyükşehir mı?

İçindekiler:

  1. Tekirdağ Büyükşehir mı?
  2. Tekirdağ özellikleri nelerdir?
  3. Tekirdağ hangi şehirlere yakın?
  4. Tekirdağ Malkara hangi ilçeye bağlı?
  5. Süleymanpaşa Tekirdağ hangi ilçe?
  6. Tekirdağ in iklim şartları nelerdir?
  7. Tekirdağ'ın komşu illeri nelerdir?

Tekirdağ Büyükşehir mı?

Tekirdağ, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehridir. ... 2012 yılında nüfusu 750.000'i geçen 14 adet il TBMM'de kabul edilen kanun ile büyükşehir statüsü kazandığı için Türkiye'nin 30 büyükşehrinden biridir.

Tekirdağ özellikleri nelerdir?

Topografya: Trakya-Kocaeli Penepleni üzerinde bulunan Tekirdağ il topraklarının yeryüzü şekilleri bakımından % 75.2'si platolar, % 15.5'i ovalar, % 9.3'ü dağlarla kaplıdır. Genel olarak yüksek dağlar, dik yamaçlar ya da vadiler yoktur. Marmara Denizi boyunca akarsularca taşınmış alüvyonlarla kaplı kıyı ovaları vardır.

Tekirdağ hangi şehirlere yakın?

Tekirdağ; doğudan İstanbul, kuzeyden Kırklareli, batıdan Edirne, güney-batıdan Çanakkale, güneyden Marmara Denizi ile çevrilidir.

Tekirdağ Malkara hangi ilçeye bağlı?

Tekirdağ iline 56 km uzaklıkta olan Malkara'nın kuzey batısında Uzunköprü, kuzey doğusunda Hayrabolu, güney doğusunda Şarköy, güneyinde Gelibolu, batısında ise Keşan bulunmaktadır....
Malkara
İlçe
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlTekirdağ
16 satır daha

Süleymanpaşa Tekirdağ hangi ilçe?

Süleymanpaşa
Tekirdağ'ın Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
BölgeMarmara
İlTekirdağ
8 satır daha

Tekirdağ in iklim şartları nelerdir?

Akdeniz ikliminin etkileri görülen Tekirdağ sahil şeridinde yazlar sıcak, kışlar ılıktır. Ergene havzasını içine alan kıyı ardı şeridinde, daha ziyade kara iklimi hakimdir. Toprağa düşen yağış türü genellikle yağmur olup, kar yağışı azdır.

Tekirdağ'ın komşu illeri nelerdir?

Tekirdağ, Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında yer almaktadır. Doğusunda İstanbul, batısında Edirne, kuzeyinde Kırklareliyer alırken güneyinde Çanakkale, güneydoğusunda MarmaraDenizi kuzeydoğusunda ise Karadeniz ile komşu bir ilimizdir.