Belediye imar planını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Belediye imar planını nasıl öğrenebilirim?
  2. Imar durumu belgesi ne işe yarar?
  3. Bina imar planı nereden alınır?
  4. Imar durum belgesi hangi birimden alınır?
  5. Imar durum belgesi kaç yıl geçerli?

Belediye imar planını nasıl öğrenebilirim?

Bir arsanın imar planını öğrenmek için ilgili belediyenin web sitesine başvurulabilir. İmar durumu arsanın bağlı olduğu ilçenin E-belediye sisteminde yer alan e-imardan online olarak öğrenilebilir.

Imar durumu belgesi ne işe yarar?

İmar durumu belgesi, Parselin yapılaşma şartlarını, yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren belgeye deniyor.

Bina imar planı nereden alınır?

İmar planı, ilgili taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İmar durum belgesini almak için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulabiliyor.

Imar durum belgesi hangi birimden alınır?

İmar durumu belgesi nasıl alınır? İmar durumu belgesi, bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle belediyeye gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.

Imar durum belgesi kaç yıl geçerli?

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi bulunuyor. Her hangi bir plan tadilatı olmaması halinde belgenin süresi 1 yıl olarak belirleniyor. Son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen bina ruhsatı verilmemesi halinde, yeniden imar durum belgesi düzenlenmesi gerekiyor.