Elektronik tebligat 5 gün nasil hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Elektronik tebligat 5 gün nasil hesaplanır?
  2. E tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?
  3. KEP iletisi ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?
  4. Yurt Dışı Tebligat ne zaman yapılmış sayılır?
  5. Tebliğ imkansızlığı ve tebellüğden imtina halinde tebligat nasıl yapılır?
  6. Mahkeme kapalı tebligat nedir?
  7. Pazar günü tebligat yapılır mı?

Elektronik tebligat 5 gün nasil hesaplanır?

Bu düzenlemeye göre "Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır." Bunun sonucu olarak elektronik tebligatta tebellüğ tarihi elektronik tebligatın muhatabın elektronik posta hesabına ulaştığı veya okunduğu tarih olmayıp, tebligatın muhatabın ...

E tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?

Tebligat Kanunu 7/A maddesi uyarınca, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu madde ile, gelen tebligatın açılıp açılmadığına bakılmaksızın, tebligatın muhataba ulaştığı andan itibaren 5 gün içinde tebliğ alındığı kabul edilmiştir.

KEP iletisi ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

Tebligat Kanunu'na eklenen ve 19.1.2012 tarihinde yürürlüğe giren 7/A maddesinin 4. fıkrası uyarınca elektronik tebligat, muhatabın elektronik posta adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda muhataba tebliğ edilmiş sayılacaktır.

Yurt Dışı Tebligat ne zaman yapılmış sayılır?

Bildirimin o ülkenin mevzuatına göre muhataba tebliğ edildiği belgelendirildiğinde, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurulmadığı takdirde tebligat otuzuncu günün bitiminde yapılmış sayılır.

Tebliğ imkansızlığı ve tebellüğden imtina halinde tebligat nasıl yapılır?

7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun “Tebliğ imkansızlığı ve tebellüğden imtina” başlıklı 21. maddesinde; “Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin ...

Mahkeme kapalı tebligat nedir?

Kapalı tebligatta tebliğ yapılacak kişi ya da kuruma duruşma günü ve saati, keşif günü ve saati, ihtar, şerh, karar, bilirkişi raporu veya iddianame gibi evrakların tebliği yapılmaktadır. Bu tebligat türü cepli tebligat olarak da bilinmektedir.

Pazar günü tebligat yapılır mı?

tebligat caizdir (TebK. m. 33; TeblY. m. 54, 55). Bu nedenle, tebligat, kural olarak, mesai saatleri içinde ve dışında, gece ve gündüz, resmî tatil günlerinde, dinî ve millî bayramlarda, adlî tatilde, Cumartesi ve Pazar günleri, kısaca yılın 365 günü, günün 24 saati yapılabilir.