Megreller Laz mı?

İçindekiler:

  1. Megreller Laz mı?
  2. Megrelce hangi dil?
  3. Gürcü insanları nasıl olur?
  4. Lazca diye bir dil var mı?
  5. Laz hangi ırk?
  6. Gürcü kime denir?
  7. Lazca alfabe var mı?

Megreller Laz mı?

Megreller ya da Mergeller, Margallar, Mengreller, Mingreller (Megrelce: მარგალეფი Margalepi; Lazca მარგალეფე Margalepe; Gürcüce: მეგრელები / Megrelebi; Svanca: tekil ზანა̈რ Zanär, çoğul მჷზან Mәzan; Abhazca: а́гырқәа Agәrwa), Gürcistan'da Karadeniz'e kıyısı olan Megrelya'nın yerli halkı.

Megrelce hangi dil?

Megrelcenin konuşulduğu yerler. Megrelce (Megrelce: მარგალური ნინა / Margaluri nina ; Abhazca: Агыршәа / Agırşwa), Güney Kafkas dillerinden biridir. Gürcistan'ın güneybatısındaki antik Kolhis halkıyla ilişkili olduğu sanılan yaklaşık 500.000 Megrel tarafından konuşulur.

Gürcü insanları nasıl olur?

Gürcüler genelde aynı tarz insanlardır. Yüksek sesle konuşurlar, her şeyi heyecanlı heyecanlı anlatırlar. Çok hızlı ve dinleme zevkli dilleri vardır. Halk müzikleri çok sesli olan muhtemelen vardır.

Lazca diye bir dil var mı?

- Lazca Ingilizce, Fransızca gibi kendi başına bir dildir. Ne başka bir dilin lehçesi ne de birçok dilin karışımıdır. Dilbilimciler, Lazca'nın kökenini binlerce yıl geriye götürüyor. Alfabesi, sözlüğü, grameri, masalı, edebiyatı olan bir dil.

Laz hangi ırk?

Lazlar Gürcülerin dört kolundan biridir. Konuştukları Lazca, Gürcücenin bir koludur. Günümüzde Gürcistan'da 250 bin Laz yaşamaktadır. Kaynaklarda 'Güney Kafkas Halkı' olarak geçer.

Gürcü kime denir?

Gürcüler (Gürcüce: ქართველები Kartvelebi), günümüzde büyük bölümü Gürcistan'da yaşamakta olan Kafkasya halkı. Gürcüler ayrıca Azerbaycan, İran, Rusya, Türkiye, ABD ve Avrupa'nın bazı ülkelerine de dağılmıştır.

Lazca alfabe var mı?

35 harf`li Laz Alfabesi (Lazuri Alboni) 1993 yılında OGNİ dergisinde yayınlanarak, Türkiye Lazları içinde Laz diline ilgi duyanlar tarafından da kullanılmaya başlandı. Bunun yanında Gürcistan'da yaşayan Lazlar, Gürcü alfabesini de kullanmaktadırlar.