Hazır toz Kapiçino nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Hazır toz Kapiçino nasıl hazırlanır?
  2. Su ile Cappuccino nasıl yapılır?
  3. Makinesiz Cappuccino nasıl yapılır?
  4. Kapuçino nasıl yapılır?
  5. Latte makinede nasıl yapılır?

Hazır toz Kapiçino nasıl hazırlanır?

Öncelikle bir kahve fincanı sütü kaynatın. Cezvenin içinde bir miktar süt bırakın. Sütün geri kalanını fincanın içine koyduğunuz şeker ve hazır kahve ile eritin. Cezvenin içerisinde kalan sütü blender ile çırpıp köpük hâline getirin ve fincanın üzerine ilave edin.

Su ile Cappuccino nasıl yapılır?

Gelelim cappucino yapımına… 1 shot espresso fıncana eklenir. Yaklaşık 70 dereceye kadar ısıttığımız süt buharda köpürtülür. Sütün en az yarısı kadar hacmi artmalıdır. Espresso eklediğimiz fincana köpürtülen süt yavaşça eklenir.

Makinesiz Cappuccino nasıl yapılır?

Bir adet su şişesinin içerisine fincan başına yaklaşık 1. 5 kaşık Nescafe, iki çay kaşığı kadar şeker ilave edin. Şişenin içerisine yaklaşık bir parmak yüksekliğinde soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olmasına özen gösterin. Çünkü ılık su şişeyi açtığınızda sıçrama yapar.

Kapuçino nasıl yapılır?

Hazırlanışı:
  1. Cappuccino bardağına bir shot illy espresso hazırlayın, detaylar için espresso tarifini inceleyebilirsiniz.
  2. Kahve makinenizin süt köpürtme aparatını ya da farklı bir süt köpürtme cihazını kullanarak taze sütü %50 hacim katacak şekilde köpürtün.
  3. Köpürttüğünüz sütü illy espresso üzerine yavaşça ilave edin.
Daha fazla öğe...

Latte makinede nasıl yapılır?

CAFE LATTE Makinenin buhar çubuğu yardımı ile soğuk süt ısıtılır. Değirmenden 7 gr. kahve çekilir. Sıkıştırıldıktan sonra makineye takılır. Cam bardağa espresso indirilir.