Berzah aleminde ruhlar ne yapar?

İçindekiler:

  1. Berzah aleminde ruhlar ne yapar?
  2. Berzah alemi nasıl bir yerdir?
  3. Berzah âlemi nerededir?
  4. Ölüler duyar mı?
  5. Her gün mezara gidilir mi?
  6. Mezar ziyaret etmek sevap mı?

Berzah aleminde ruhlar ne yapar?

Ölülerin Berzah Âleminde Birbirleriyle Görüşmeleri: Ama tutuklu olmayıp serbest olan, yani nimet içindeki ruhlar birbirleriyle buluşup görüşürler, birbirlerini ziyaret ederler. Dünyadaki olmuş ve olacak şeyleri müzakere ederler. Her ruh, amelde kendi dengi ve kendi derecesinde olan arkadaşlarıyla beraber olur.

Berzah alemi nasıl bir yerdir?

Berzah alemi ise dünya ile ahiret arasındaki geçiş yeridir. İslam inancına göre ruhlar, kıyamet gününe kadar bu alemde bekletilecektir.

Berzah âlemi nerededir?

Berzâh (Arapça: برزخ), Arapça kökenli bir söz olup, coğrafyada bir yarımadayı karaya bağlayan, iki yanı su, dar kara parçası, kıstak, anlamına gelmektedir. İslam eskatolojisinde ise öldükten sonra ölenlerin ruhlarının gittiği ve kıyamete kadar kaldıkları düşünülen âlem veya mekândır. Kâbir âlemi olarak da bilinir.

Ölüler duyar mı?

Bu da bize gösteriyor ki; Yüce Allah diledikten sonra mezardaki ölü, sağ olan kişinin sesini duyar ve buna uygun karşılık verir. Bu hadisenin mucize olması sonucu değiştirmiyor. Zira neticede ölü olan kişi, diri olan kişinin sesini duyuyor ve verilen izne göre karşılıkta bulunuyor.

Her gün mezara gidilir mi?

Kabirlerin haftada bir gün, özellikle Cuma veya cumartesi günleri, ayrıca arefe ve bayram günleri ziyaret edilmesi iyidir. Zira Hz. Peygamber'in genellikle bu günlerde kabir ziyaretinde bulunduğuna dair rivayetler bulunmaktadır.

Mezar ziyaret etmek sevap mı?

Evliyayı ziyaret için uzak yere gitmek ve kabirlerini, bereketlenmek, yani istifade etmek niyetiyle ziyaret etmek müstehaptır. Resulullahın mübarek kabrini ziyaret etmek, ibadetlerin en kıymetlilerindendir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Kabrimi ziyaret edene şefaatim vacip olur.)