Taşınabilir Harddisk alırken nelere dikkat etmeli 2018?

İçindekiler:

  1. Taşınabilir Harddisk alırken nelere dikkat etmeli 2018?
  2. Hard diskin özellikleri nelerdir?
  3. Harddisk ne anlama gelir?
  4. SSD nin açılımı nedir?
  5. Işlemci özelliği nedir?
  6. Işlemci önemli olan ne?
  7. Işlemci hızı önemli mi?

Taşınabilir Harddisk alırken nelere dikkat etmeli 2018?

Taşınabilir Disk Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • MARKA SEÇİMİ: Western Digital, Samsung, Toshiba ve Seagate en çok satılan markalar. ...
  • DİSK DÖNÜŞ HIZI: 5400 rpm, 7200 rpm gibi rakamlar görebilirsiniz. ...
  • FİZİKSEL BOYUT: Boyut olarak da genellikle 2.

    Hard diskin özellikleri nelerdir?

    Bir hard disk alırken, yorumda bulunabilmek için bakılması gereken belli başlı 3 özellik bulunmaktadır. Bunlar; plakaların dönüş hızı, veri aktarım hızları ve erişim süreleridir. Şöyle söyleyelim; bir hard disk üzerindeki kapasiteyi; plaka sayıları ve plakalar üzerinde bulunan veri yoğunluğu belirlemektedir.

    Harddisk ne anlama gelir?

    Yani bilgisayarlarımızın hafızası. HDD ile başlayacak olursak tam açılımı Hard Disk Drive olan bu sürücümüz uzun yıllardır kullandığımız ve bilgisayarda kalıcı olan bilgilerin saklandığı depolama birimidir. ... HDD içerisinde bir dönen mil bulunur.

    SSD nin açılımı nedir?

    SSD açılımı kısaca şu şekildedir; Solid State Drive – Katı Hal Sürücüsü, bunun anlamı ise verilerinizi bir yerde depolamak adına mekanik parçalar kullanmak değil de bellek yongaları adı verilen bu araçları kullandıran ve dâhili devreyi kullanan sürücülere verilen bir isimdir.

    Işlemci özelliği nedir?

    İşlemcilerin Yapısı ve Çalışma Prensibi İşlemci üzerinde ne kadar çok transistör bulunursa işlemci o kadar hızlı çalışır.Transistörler yarı iletken malzemelerdir. Elektrik sinyalleri bu transistörlerden geçerek matematiksel işlemlere dönüştürülür. İşlemcilerin mekanik parçaları bulunmaz, entegre devrelerdir.

    Işlemci önemli olan ne?

    CPU olarak bilinen işlemci, bilgisayarın işini yapmak için ihtiyaç duyduğu talimatları ve işlem gücünü sunar. İşlemciniz ne kadar güçlü ve güncelse, bilgisayarınız görevlerini o kadar hızlı tamamlar. Daha güçlü bir işlemci edinerek, bilgisayarınızın düşünmesine ve daha hızlı çalışmasına olanak tanıyabilirsiniz.

    Işlemci hızı önemli mi?

    Çekirdek kadar işlemciler için önemli olan GHz, performans için önemlidir. Saat hızı, bir saniye içerisinde gerçekleştirilebilecek maksimum işlemi ifade etmektedir. ... İşlemcide yapılan her bir işlem 1 Hertz değerine sahip olurken, 3.