Yemeni ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Yemeni ne demek TDK?
  2. Leylak ne demek kısaca?
  3. Yağlı ballı olmak ne demek?
  4. Yoldan nasıl yazılır?
  5. Agizi mi agzi mi?
  6. Ayak izi nasıl yazılır?
  7. Inisiyatif kelimesi nasıl yazılır?

Yemeni ne demek TDK?

Yemen (i. ) ( ﻳﻤﻦ ) i. Arap yarımadasının güneybatısındaki ülkenin adı olup dilimizde “gurbet yolcusu, garip” anlamına gelen yemen ellerinde Veysel Karanî söyleyişinde geçer.

Leylak ne demek kısaca?

Dünyanın birçok yerinde yetişen bir süs ağacıdır. Zeytingillerdendir. Çiçekleri salkım biçimindedir. ... Çiçekleri beyaz, morumsu (kendine has leylak rengi) veya pembe renkli güzel kokulu ve zengin durumlarda toplanmış olan ve yaprak döken bir tür ağaççık.

Yağlı ballı olmak ne demek?

Yağlı ballı olmak.Deyimi Ne Demektir? Araları çok iyi, içli dışlı, samimi olmak.”Öyle yağlı ballı olmuşlardı ki birbirlerine her şeylerini anlatıyorlardı.”

Yoldan nasıl yazılır?

Bu bir yazım kuralıdır. Bulunma durumu eki olan -da / -de / -ta / -te'nin yazılışı öncesindeki kelimeye daima bitişik yazılır: Yolda, işte, evde, caddede, sokakta, şehirde, ülkede, dünyada, evrende, bende, sizde vb. örneklerde olduğu gibi daima bitişik yazılır.

Agizi mi agzi mi?

Doğrulanmış Cevap. Ağız===>Ağza olarak okunur ve yazılır. Ünlü düşmesi vardır.

Ayak izi nasıl yazılır?

ayak izi, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'y', 'a', 'k', ' ', 'i', 'z', 'i', şeklindedir. ayak izi kelimesinin tersten yazılışı izi kaya diziliminde gösterilir.

Inisiyatif kelimesi nasıl yazılır?

İNİSİYATİF NASIL YAZILIR? Bu kelimenin inisiyatif mi, insiyatif mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı inisiyatif şeklinde olmalıdır.