Optik nevrit nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Optik nevrit nasıl tedavi edilir?
  2. Optik nevrit nasıl anlaşılır?
  3. Optik nevrit ne zaman geçer?
  4. Nevrit ne demek?
  5. Nevrit ne işe yarar?

Optik nevrit nasıl tedavi edilir?

Optik nevrit eğer bir mikroptan kaynaklanmıyorsa tedavisi damardan uygulanan, yüksek doz, metilprednizolon adı verilen kortizon tedavisi ile yapılmaktadır. Bu tedavi hastanın görme kaybının şiddetine göre 3 ile 10 gün civarında verilmektedir. Bazı protokollerde ağızdan verilen kortizon da tedaviye eklebilir.

Optik nevrit nasıl anlaşılır?

Spor yaptıktan veya sıcak su ile duş alındıktan sonra görmede bulanıklık, aydınlık bir ortamda sanki karanlıktaymış gibi görme veya renkleri normalden farklı algılama optik nöritin en önemli bulgularıdır. Bazen göz hareketleriyle birlikte göz küresinin arkasında hissedilen ağrı da bu hastalığın bir bulgusu olabilir.

Optik nevrit ne zaman geçer?

Çoğu kişide görme tam kaybolmaz. Birkaç hafta sonra görme iyileşir. Genellikle tek gözdedir ama bazen iki gözde de olabilir.

Nevrit ne demek?

Nevrit, sinir iltihabı demektir. Kafatası ve omurga dışında kalan sinirlerin enfeksiyonlar ya da diğer sebeplere bağlı olarak etkilenmesi sonucu Nevrit görülür. Nevrit sırasında yanma, donma, karıncalanma gibi duyu kusurları ya da o sinirin beslediği alanda şiddetli ağrılar felçler görülebilir.

Nevrit ne işe yarar?

Aminoasitlerin katabolizma ve anabolizmaları ile ilgili enzim reaksiyonlarında koenzim olarak aktivite gösterir. Bu bakımdan aminoasit metabolizması ile karbonhidrat, yağ asitleri ve enerji metabolizması arasında önemli bağlantı kurar. Aynı zamanda, hemoglobinin şekillenmesi için de gereklidir.