Konçlama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Konçlama nasıl yapılır?
  2. Kakao çekirdeği kaç derecede kavrulur?
  3. Kakao çekirdeği nasıl çikolata olur?
  4. Çikolatanın özü nedir?
  5. Konçlama işlemi nedir?
  6. Kakao çekirdeği neden kavrulur?
  7. Kakao çekirdeği nasıl kullanılır?
  8. Kakao çekirdeği nasıl bir şey?
  9. Çikolatanın ana maddesi nedir?
  10. Temperlenmiş çikolata ne demek?
  11. Çikolata temperleme kaç derece?
  12. Temperleme işlemi nasıl yapılır?
  13. Kakao çekirdeği nasıl?
  14. Türkiye'de kakao ağacı var mı?

Konçlama nasıl yapılır?

Konçlama yüksek sıcaklıkta şiddetli karıştırma, dövme anlamına gelmektedir. Bu aşamada istenilen inceliğe kavuşmuş çikolata karışımı karıştırılır, dövülür ve havalandırılır. Bunun sonucunda fazla nem ve kakao çekirdeklerinin fermentasyonu sonucu oluşan uçucu asitler, ketonlar ile aldehitler buharlaştırılır.

Kakao çekirdeği kaç derecede kavrulur?

Kabukları içindeki tam çekirdeklerin kavrulması 120-160 santigrat derece arasında yaklaşık 30-60 dakika sürer ve (daha önce kek yazımda belirttiğim) Maillard reaksiyonlarının da devreye girmesi ile kakao çekirdekleri o enfes kakao tatlarına kavuşurlar.

Kakao çekirdeği nasıl çikolata olur?

Öğütme öncesinde çekirdekler kırılır, kabuklar eleme ve üfleme ile uzaklaştırılarak kakao nibi elde edilir. Tablomuzu özetlemek istersek : Kakao Çekirdeği, temizlenir, kavrulur, kabuklarına ayrılır, 2 kez öğütülür ve Çikolata Kitlesi NİBS elde edilir. Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir.

Çikolatanın özü nedir?

İşte Latince ismi “Theobroma cacao” olan kakao ağacının meyvelerinin mucizeyle sonuçlanan yolculuğu. Kakao ağacı sadece tropikal iklim kuşağında yetişiyor. ... İşte bu meyvenin çekirdekleri çikolataya can veriyor.

Konçlama işlemi nedir?

Konç, çikolata kütlesini karıştırmak ve pürüzsüzleştirmek amacıyla çikolata imalatında kullanılan bir makinedir. ... Konçlama, çikolatanın kalitesini belirlemede önemli bir rol oynadığı için kritik bir işlemdir. Konçlamanın iki temel amacı vardır: Çikolatanın kıvamını ve tadını iyileştirmek.

Kakao çekirdeği neden kavrulur?

Bu zar, bizim bildiğimiz fındık zarından çok daha kalın bir zardır. Çekirdekler temizlendikten sonra, geleneksel yöntemde bu zarlarıyla birlikte kavrulur. Kavurmada temel amaç çikolatanın kendine has kokusunu oluşturacak öncü bileşenlerin ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Kakao çekirdeği nasıl kullanılır?

Kakao çekirdeği, kakao çekirdeği yutulabilir fakat kakao çekirdeği smoothie gibi içeceklerde, ekmek ya da kek gibi yiyeceklerin yapımında kullanmak daha çok tercih ediliyor. Aynı zamanda kakao çekirdeğini fındık ezmesine, yulaf ezmesine ya da kuruyemişlerin arasına karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Kakao çekirdeği nasıl bir şey?

Kakao çekirdeği, acı, çikolata tadına sahip olan küçük ve ezilmiş kakao parçalarıdır. Kakao çekirdekleri, kakao ağacı olarak da bilinen “Theobroma cacao” ağacından elde edilen taneler ile üretilir. Bu taneler hasat yapıldıktan sonra kurutulur ve fermente edilir.

Çikolatanın ana maddesi nedir?

Çikolatanın ana maddesi kakao Afrika ve Güney Amerika'da bulunan kakao ağaçlarında yetişir. ... Kakao meyvesi içinde yaklaşık 35-40 tane kakao çekirdeği bulunur. Bu çekirdekler beyaz bir posa ile kaplıdır. Kakao bu çekirdeklerden elde edilir.

Temperlenmiş çikolata ne demek?

Dünyada en sevdiğim yerlerden birine, İstanbul Çikolata Akademisi'ne geldim. ... Temperleme; çikolatanın içindeki kakao yağı kristallerinin doğru bir şekilde kristalize olması demektir. Eğer, temperlenmemiş çikolataya şekil verip dondurmaya kalkarsanız; bu kez mat bir görüntü olur ve içindeki yağı görebilirsiniz.

Çikolata temperleme kaç derece?

TEMPERLEME NASIL YAPILIR? 750 gr. çikolatayı benmari usulü, altta yavaş yavaş kaynayan suyun buharında eritin. Üstteki benmari tavası suya değmemeli. Burada çikolatanın 46-49 derecelere çıkması gerekli.

Temperleme işlemi nasıl yapılır?

Çikolatanızı benmari veya masa üstü çikolata eriticisi ile 40 ila 45°C arasında bir sıcaklıkta eritin. Erimiş çikolatanın 2/3'ünü mermer tezgahınızın soğuk yüzeyine dökün. ²Palet bıçak veya spatula kullanarak neredeyse sürekli hareket ettirmek suretiyle çikolatanın hareketini koruyun.

Kakao çekirdeği nasıl?

Kakao çekirdekleri, kakao ağacı olarak da bilinen “Theobroma cacao” ağacından elde edilen taneler ile üretilir. Bu taneler hasat yapıldıktan sonra kurutulur ve fermente edilir. Koyu renkli ve küçük renkli kakao çekirdeklerini üretmek için kırılır. Bazı çekirdekler kavrulur bazıları ise çiğ olarak satılır.

Türkiye'de kakao ağacı var mı?

Ülkemizde dört mevsim yaşanıyor olmasına rağmen kakao üretilmemektedir. Bunun en büyük nedeni arada yüksek sıcak farklılıkları ve nem oranıdır. Buna karşın Avrupa ülkeleri arasında en fazla çikolata ihraç eden 2. ülke Türkiye'dir.