Çekiç Başlı Köpekbalığı tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. Çekiç Başlı Köpekbalığı tehlikeli mi?
  2. Çekiç Başlı Köpekbalığı ne yer?
  3. Köpek balığı ne yer nerede yaşar?
  4. 6 Başlı Köpekbalığı ne zaman?

Çekiç Başlı Köpekbalığı tehlikeli mi?

Potansiyel olarak tehlikeli olmasına rağmen, büyük çekiç kafası nadiren insanlara saldırır. Bu köpekbalığı, Asya pazarında köpekbalığı yüzgeci çorbasının ana maddesi olarak son derece değerli olan büyük yüzgeçleri nedeniyle yoğun bir şekilde avlanmaktadır.

Çekiç Başlı Köpekbalığı ne yer?

Zaten Çekiç kafalılar genelde tabana yakın yaşayan ya da taban altındaki hayvanlarla beslenir. Çekicin her iki ucunda birbirinden uzakta yer alan burun delikleri bu balıkların ayrıca geniş bir alanı koklayarak potansiyel avlarını bulmada yardımcıdır.

Köpek balığı ne yer nerede yaşar?

Büyük beyaz köpek balığı (Carcharodon carcharias), Lamnidae familyasından bir köpek balığı türü. Boyu 6 (nadiren 7) metreye ağırlığı 1.7 tona kadar ulaşabilen bu köpek balığı, bütün dünyadaki ılıman sularda, dolayısı ile Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarında bulunur.

6 Başlı Köpekbalığı ne zaman?

Bu akşam (6 Eylül Pazartesi) Kanal D ekranlarına gelecek olan 6 Başlı Köpekbalığı filmi sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor. Yönetmen koltuğunda Mark Atkins'in oturduğu film televizyonda ilk kez yayınlanacak ve Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşacak.