Japon menekşesi nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Japon menekşesi nasıl bakılır?
  2. Bardak Menekşesinin bakımı nasıl olur?
  3. Menekşe çoğaltmak nasıl yapılır?
  4. Episkiya çiçeği nasıl çoğaltılır?
  5. Menekşe suyu sever mi?
  6. Japon Küpelisi nasıl yetiştirilir?
  7. Menekşe çiçeği neyi sever?
  8. Japon Kupesi nasil Cogaltilir?

Japon menekşesi nasıl bakılır?

Yeteri kadar güneşli ve sıcak bir ortam olmalı. Gloksinya'nın sağlıklı büyüyebilmesi için en az 15 derece sıcaklıktaki bir ortamda olması gerekir. Bitki gelişme döneminde ilen ortalama 20 derece bir sıcaklık beklentisi içerisindedir. Humuslu toprakları seven bardak menekşesi toprağının da nemli tutulmasından hoşlanır.

Bardak Menekşesinin bakımı nasıl olur?

Sabah çok erken veya akşam son güneşini üç saat kadar almasını sağlamalısınız. Diğer vakitlerde gün ışığını kuvvetlice alabilmeli. Öğle civarı güneşi alacak yerde tutuyorsanız yaz boyunca güneşi filtrelemelisiniz. Havası kuru memleketlerde hava nemlendirme sağlamak gerekir.

Menekşe çoğaltmak nasıl yapılır?

Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Episkiya çiçeği nasıl çoğaltılır?

EPİSKİYA ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? (ALEV MENEKŞESİ) * İlkbaharda tek yaprak bulunan saplarından kesimlerini alın. Kesilen ucu suya, ardından köklenme hormonu tozuna batırın. Sapı nemli saksı karışımına koyun. Ardından karışımı dik duracak şekilde gövdenin etrafına sıkın.

Menekşe suyu sever mi?

Sulama düzeni hakkında çok hassas olan menekşe çiçeği, her zaman aynı oranda suya ihtiyaç duyar.

Japon Küpelisi nasıl yetiştirilir?

JAPON KÜPELİSİ (KOHLERİA) BAKIMI * Bitki toprağı, kum, perlit, torf, cocopeatli bir karışım kullanabilirsiniz. Toprak ne kadar iyi bir drenaja sahip olursa köklerde bir o kadar sağlıklı gelişim gösterecektir. Kohleria japon küpelisi bakımı için sulama önemlidir. Kohleria çiçeği, çok sık sulanmaktan hoşlanmaz.

Menekşe çiçeği neyi sever?

Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. ... Işık yoğunluğuna göre batı ve kuzey pencereleri de değerlendirilebilir.

Japon Kupesi nasil Cogaltilir?

Kohleria çiçeğini çoğaltmak için yine ilkbahar ve yaz mevsimini tercih etmelisiniz. Rizomlu köke sahip olduğu için rizomlarından çoğaltmak mümkündür. Yine yapraktan da çoğaltılabilir. Kök ayırma yöntemiyle de kolay şekilde çoğaltılır.