Mapeg daimi nezaretçi eğitimi ne zaman?

İçindekiler:

  1. Mapeg daimi nezaretçi eğitimi ne zaman?
  2. Daimi nezaretçi kimdir?
  3. Daimi nezaretçi başka yerde çalışabilir mi?
  4. Daimi nezaretçi sertifikası kaç yıl geçerli?
  5. Teknik nezaretçi belgesi ne işe yarar?
  6. Maden Kanunu 7 madde izinleri nelerdir?
  7. Nezaretçi ve Ustabaşı ne demek?
  8. 7 madde izinleri nedir?

Mapeg daimi nezaretçi eğitimi ne zaman?

4- Daimi Nezaretçi Eğitimi 04- tarihleri arasında uzaktan eğitim portalı (https://mapuzem.mapeg.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir. Kayıtlar mesai bitimine kadar açık olacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki eğitime dahil edilecektir.

Daimi nezaretçi kimdir?

daimi nezaretçi 4857 sayılı İş Kanununda belirtilen iş güvenliği uzmanı olabilme şartlarını sağlaması halinde, aynı işletmede iş güvenliği uzmanı olarak ta görev yapabilirler. Çalıştırılan işçi sayısı 300'den fazla ise ayrıca bir iş güvenliği uzmanı maden mühendisi görevlendirilir.

Daimi nezaretçi başka yerde çalışabilir mi?

Daimi nezaret görevi üstlenmiş olan mühendisler, gerekli şartları sağladıkları taktirde aynı zamanda o işletme için teknik nezaret görevi de yapabilirler. Ancak, bu durumda başka ruhsat sahalarında teknik veya daimi nezaret görevi üstlenemezler.

Daimi nezaretçi sertifikası kaç yıl geçerli?

(4) Daimi nezaretçi sertifikası beş yıl süre ile geçerlidir. Sertifika süresi dolan daimi nezaretçiler, yenileme eğitimine tabi tutulur. Yapılan sınavda başarılı olmaları halinde sertifika yenilenir.

Teknik nezaretçi belgesi ne işe yarar?

a) Teknik nezaretçi, işyerinin her yerinde görevi ile ilgili inceleme yapmak ve gerekli her türlü bilgiyi alma yetkisine sahiptir. Bu yetkinin kullandırılmamasından ruhsat sahibi sorumludur. b) Teknik nezaretçi, nezaret görevini 3213 sayılı Maden Kanunu ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri kapsamında yürütür.

Maden Kanunu 7 madde izinleri nelerdir?

  • İşletme ruhsatı verilmesinden sonra hak sahibi 7. Madde izinleri diye tabir edilen sahaya ait mülkiyet izinlerini alır. ...
  • 1.) ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme Raporu),
  • 2.) Saha Orman Arazisi İse Orman İzinleri, Saha Mera Arazisi İse Mera Tahsis İşlemi,
  • 3.) ...
  • işlemleri yapılarak bu izinler alınır.

Nezaretçi ve Ustabaşı ne demek?

Meslek Tanımı : Kaynak yapılan işyerinde, iş bölümü, faaliyet planlaması ve programlaması yapma, üretimi kontrol etme, yönlendirme, sorun giderme ve üretimin sürekliliğini sağlama, çalışan personeli sevk ve idare etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

7 madde izinleri nedir?

Madde 7 - Maden arama faaliyetleri, Kanun ve bu Yönetmelikte belirtilmiş izinlerin dışında başka bir mevzuat kapsamında izne tâbi değildir. ... Üç ay içinde maden ruhsat sahibinin izin için başvuruyu yapmaması halinde ruhsatın teminatı irat kaydedilerek üç ay ek süre verilir.