Celb ne demek?

İçindekiler:

  1. Celb ne demek?
  2. Celp etmek ne demek?
  3. Celp etmek ne demek hukuk?
  4. Osmanlıca celb ne demek?
  5. Tapu kaydının celbi ne demek?
  6. Derdest kararı ne demek?
  7. Hukukta ihmal nedir?
  8. Menafi ne demek Osmanlıca?
  9. Celp dönemi ne anlama gelir?
  10. Celbi gerekir ne demek?

Celb ne demek?

Celb Ne Demektir? Celb kelimesi kelime manası olarak çağırmak ve davet etmek anlamına gelmektedir. Güncel hayatta kullanılan askerlik celbi veya mahkeme celbi gibi kullanımlar ise askerliğe çağırma ile mahkemeye çağırma şeklinde anlaşılmaktadır.

Celp etmek ne demek?

Celp kelimesinin anlamı huzura çağırmak, bir yere davet etmek, kendine çekmektir. Askeri terim olarak celp ise askere çağrılma işlemine verilen addır. 20 Yaşını tamamlayan erkeklerin tamamı mazeretleri yoksa askere gitmek zorundadır ve bu askere gitme işlemi de celp dönemlerinde olur.

Celp etmek ne demek hukuk?

Bir mahkeme celbi, yasal bir işlemle bağlantılı olarak birisinin görünmesini veya delil üretmesini emreden bir belgedir. ... Mahkeme celbi taraflardan birini temsil eden avukatlar tarafından verilebilir ve bazı durumlarda aşırı miktarda talep içerebilir.

Osmanlıca celb ne demek?

celb / جلب / جَلْبْ Kendi tarafına çekmek. Çekmek, götürmek.

Tapu kaydının celbi ne demek?

Hukuki açıdan evrakların celbi demek, evrakların ilgili yerlerle(nufus, tapu,vergi dairesi vs.) yazışarak, istenerek bir şekilde getirtilmesi, dosyaya eklenmesi demektir.

Derdest kararı ne demek?

Derdestlik aynı davanın daha önceden açılmış ve devam eden halidir ve bu durum HMK'da artık bir dava şartı olarak belirtilir. ... Bir diğer anlatımla bir davanın derdest olması o dava hakkında henüz karar verilmemiş ve kesinleşmemiş anlamına gelmektedir.

Hukukta ihmal nedir?

bb) İhmal (negligence): Hukuka aykırı sonucu istememekle birlikte, bu sonucun doğmaması için gerekli dikkat ve özeni göstermemektir. Örneğin bir kimse dolu bir silahı temizlerken, silahın birden bire patlamasıyla yanında oturan arkadaşının ölümüne sebebiyet vermesi durumunda "ihmal" vardır.

Menafi ne demek Osmanlıca?

menafi / menâfi / menâfî Yararlar, yararlı şeyler.

Celp dönemi ne anlama gelir?

Askeri terim olarak celp ise askere çağrılma işlemine verilen addır. 20 Yaşını tamamlayan erkeklerin tamamı mazeretleri yoksa askere gitmek zorundadır ve bu askere gitme işlemi de celp dönemlerinde olur. Sevk dönemi ise askere çağrılan kişilerin hangi tarihler arasında birliklerine teslim olmaları gerektiğini vurgular.

Celbi gerekir ne demek?

CELPCELB Getirtme, getirtilme, çağırtma, dâvet: “Şâhit olarak celbi gerekir.” Doktor celbiyle müdâvât-ı ibtidâiyyeye müsâraat edildi (Hüseyin R. Gürpınar).