Telefon dokunmatiği neden kendi kendine basıyor?

İçindekiler:

  1. Telefon dokunmatiği neden kendi kendine basıyor?
  2. Telefon ekranı niye kayar?
  3. Televizyon ekrani neden titrer?
  4. Dokunmatik cep telefonları nasıl çalışır?

Telefon dokunmatiği neden kendi kendine basıyor?

Kendi kendine basma için en basit ve en kolay çözümle başlayalım. Eğer şanslıysanız, sorununuz ekran koruyucunun arkasına yapışan kir parçasından kaynaklanacaktır. Bu aşamada ekran koruyucuyu çıkarıp, ekranı temizledikten sonra tekrar takarak sorunu çözebilirsiniz.

Telefon ekranı niye kayar?

Çok uzun süre oyun oynayarak telefonların ısınması, Çok ucuza alınan şarj cihazlarının telefonlarda kullanımı, Bataryaların yanlış kullanımı ile şişmelerin olması, ... Sert bir cisimle telefon ekranlarında darbe vurulması gibi sebeplerden ekranlarda kaymalar yaşanabilmektedir.

Televizyon ekrani neden titrer?

Televizyonlarda Ekran Titremesi Televizyonlarda bazen fiş ve bağlantı kablolarından birinin çıkmasından kaynaklanan ekran titremesi problemleri görülebilir. Bu tür sorunlar söz konusu olduğunda mutlaka fişler kontrol edilmelidir. Fişlerde gevşeklik mevzu bahis değilse bir teknik ekipten yardım almalısınız.

Dokunmatik cep telefonları nasıl çalışır?

Dokunulan yüzeyle birlikte toplam 6 tabakadan oluşur. Çalışma mantığı ; ekrana dokunduğunuzda bu iki yüzey dokunulan noktada birleşerek akımda değişiklik yaratıyor. Böylece nereye dokunulduğu anlaşılmış oluyor. Buradan alınan veri kontrolcüde işlenerek ekrana yansıtılıyor.