Meksika'da hangi din?

İçindekiler:

  1. Meksika'da hangi din?
  2. Meksika nasıl giyinir?
  3. Meksika mutfağının özellikleri nedir?
  4. Türkiye Meksika dan ne ithal ediyor?
  5. Meksika'nın ekonomik faaliyetleri nelerdir?

Meksika'da hangi din?

Meksika nüfusunun büyük çoğunluğunu Roma Katolikleri oluşturmaktadır. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 89'una tekabül eden Katolik çoğunluğun yanı sıra ülkede yüzde 5 oranında Protestan yaşamaktadır.

Meksika nasıl giyinir?

Avrupa unsurlarının karıştırıldığı kıyafetlerde genel olarak elyaf pamuk, yün ve ipek kumaş kullanılır. Konu Meksika kıyafeti olunca da akla gelen ilk şeyin yuvarlak ve büyük geleneksel Meksika şapkası olduğunu bilirsiniz. Meksikalı erkeklere çizme ve Guayebera adı verilen gömlek giydirilir.

Meksika mutfağının özellikleri nedir?

Yemekler genellikle bol baharatlı ve acıdır. Ülkede çeşitli lezzetlerde ve renklerde; 90'dan fazla biber çeşidi yetiştirilir. Biber tüketiminde dünyada ilk sırada yer alan ülkede, biber eklenmemiş neredeyse hiç yemek yoktur. Hamur işlerinin de yaygın olarak tüketildiği ülkede en fazla mısır ve pirinç unu kullanılır.

Türkiye Meksika dan ne ithal ediyor?

Türkiye'nin Meksika'dan yaptığı ithalat son 5 yıl içerisinde yıllık ortalama -%6 oranında azalmıştır. Ülkemizin Meksika'dan en çok ithal ettiği ürünler sırasıyla elektrikli cihazlar, hububatlar, optikler ve makine ve mekanik aletler olmuştur.

Meksika'nın ekonomik faaliyetleri nelerdir?

Ayrıca dünyanın 12. büyük petrol üreticisi olan Meksika'nın diğer başlıca ihraç ürünleri otomotiv ana ve yan sanayi, elektrik-elektronik, traktör, mobilya, medikal cihazlar, altın, gümüş, alkollü içecekler, avokado, domates, bisküvi, sığır eti, şekerli mamuller, ceviz ve şeker kamışıdır.